Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα Τρίκαλα κατά την σημερινή ημέρα, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr.

Η Τετάρτη 17 Ιανουαρίου θα περάσει στην πόλη με αρκετά σύννεφα στον ουρανό και μικρά ανοίγματα ηλιοφάνειας, κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. 

Το θερμόμετρο το μεσημέρι θα φτάσει μέχρι τους 13 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο αρκετά κρύο θα είναι το πρωινό της ημέρας με τον υδράργυρο στους 3 βαθμούς. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση έως 3 μποφόρ. 

Σύμφωνα με τις νεότερες μετεωρολογικές προβλέψεις το Σάββατο και την Κυριακή στην περιοχή δεν θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα πεδινά, όπως έδειχναν οι πρώτες εκτιμήσεις. Το κύμα ψύχους που θα πλήξει την χώρα τα επόμενα 24ωρα θα ρίξει κατακόρυφα τον υδράργυρο σε πολύ χαμηλά επίπεδα. 

Έτσι στα Τρίκαλα, η ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, από τις τιμές που προβλέπεται πως θα αγγίξουν ακόμη και τους 20 βαθμούς Κελσίου το επόμενο διήμερο, θα ξεκινήσει από το Σάββατο για να κορυφωθεί την Κυριακή. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα επικρατεί παγωνιά με το θερμόμετρο στους -3 βαθμούς, αλλά λόγω των ισχυρών βοριάδων η αίσθηση του κρύου θα είναι ακόμη πιο έντονη, έως και 5 βαθμοί λιγότεροι. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν μέχρι τους 3-4 βαθμούς. 

Οι χαμηλές θερμοκρασίες προβλέπεται πως θα διατηρηθούν μέχρι και την Τρίτη 23 Ιανουαρίου.