Σημαντικές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στα ορεινά του νομού Τρικάλων τα ξημερώματα του Σαββάτου σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 1.000 μέτρων. Χαμηλότερα η χιονόπτωση ήταν ασθενής χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα και να επιτρέψει την λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Περτουλίου. Όπως φαίνεται στην φωτογραφία από το meteolive.gr το πασπάλισμα του χιονιού στις πλαγιές του χιονοδρομικού δεν είναι αρκετό για να απολαύσουν οι λάτρεις του σκι το αγαπημένο τους άθλημα. 

Στην πόλη των Τρικάλων σημαντικές ήταν οι βροχές που σημειώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ενώ όπως δείχνουν οι μετεωρολογικές προβλέψεις την επόμενη εβδομάδα αποφασίζει να έρθει ο χειμώνας! 

Από την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου αλλάζει σημαντικά το καιρικό σκηνικό με έντονες βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, ιδιαιτέρως από τα μέσα της εβδομάδας. Οι ισχυροί νοτιάδες των προηγούμενων ημερών που ανέβασαν το θερμόμετρο σε υψηλά για την εποχή επίπεδα υποχωρούν, με τους ανέμους να στρέφονται σε δυτικούς και βορειοδυτικούς ρίχνοντας σημαντικά τον υδράργυρο. Στην πόλη των Τρικάλων αισθητό θα είναι το χειμωνιάτικο κρύο με μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας τους 10 βαθμούς Κελσίου και τις ελάχιστες λίγο πάνω από τους μηδέν το πρωί και το βράδυ. 

trikalaenimerosi.gr