Παραμένει άλυτο το οξύ πρόβλημα της στέγασης των σπουδαστών επιβαρύνοντας τους ισχνούς οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Η γενικότερη αύξηση στα ενοίκια, η οποία ξεπερνά το 50% την τελευταία πενταετία, η έλλειψη μικρών σπιτιών (25-50 τ.μ.), η εκτίναξη των βραχυχρόνιων μισθώσεων και οι ελάχιστες προσφερόμενες θέσεις στις φοιτητικές εστίες των κρατικών πανεπιστημίων που καλύπτουν λιγότερο από 5% των φοιτητών, αποτελούν τους βασικούς παράγοντες της δύσκολης εξίσωσης, με την Ελλάδα να διαθέτει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά  φοιτητικού πληθυσμού σε σχέση με τον πληθυσμό της, σύμφωνα με την Eurostat

Στην Λάρισα το μέσο ενοίκιο έχει φτάσει στα 8,3 ευρώ ανά τ.μ., σύμφωνα με τα στοιχεία από τις αγγελίες στο δίκτυο του Spitogatos αυξημένο σχεδόν 10,3% σε σχέση με πέρσι.

Η μέση ζητούμενη τιμή ενός διαμερίσματος έως 65 τ.μ. φτάνει τα 300 ευρώ και για ένα στούντιο τα 278 ευρώ. 

Στον Βόλο το μέσο ενοίκιο φτάνει στα 8,5 ευρώ ανά τ.μ., αυξημένο κατά 4,1% σε σχέση με πέρυσι με τη μέση ζητούμενη τιμή ενός διαμερίσματος έως 65 τ.μ. να ανέρχεται στα 377 ευρώ και ενός στούντιο στα 325 ευρώ. 

Τέλος στην Καρδίτσα το μέσο ενοίκιο φτάνει τα 7,2 ευρώ ανά τ.μ., αυξημένο κατά 14% σε σχέση με πέρυσι με τη μέση ζητούμενη τιμή ενός διαμερίσματος έως 65 τ.μ. να ανέρχεται στα 307 ευρώ και ενός στούντιο στα 280 ευρώ.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Mε πληροφορίες από Ξανθή Γούναρη, ot.gr)