Γράφει ο  Δρ. Κώστας Πατέρας D. Ed., M. Ed., Ph.D.

Το πόσο αξιόλογη και διδακτική είναι η Ιστορία των Ελλήνων φαίνεται τόσο από όσα έγραψαν οι ποιητές, οι φιλόσοφοι και οι Ιστορικοί της Αρχαίας Ελλάδας, αλλά και από θαυμασμό των ξένων σύγχρονων και παλαιοτέρων διανοουμένων όλης της Υφηλίου, για το Ελληνικό θαύμα.

Ας γυρίσουμε λίγο πίσω, στην εποχή, που οι πόλεις της Ελλάδας ήταν κράτη και ο Βασιλιάς της Περσίας Ξέρξης ήθελε να τις κατακτήσει.

Η πατρίδα μας και τότε και σήμερα είναι μια γαλάζια χώρα, που την θέλουν όλοι και που είναι παντού και στην Ανατολή και στην Δύση.

Γι’ αυτό την επιβουλεύονταν οι Πέρσες αλλά και την θέλουν και οι σύγχρονοι εχθροί μας.

Έτσι στο 480 π.Χ. ο Βασιλιάς της Περσίας Ξέρξης φτάνει στην χώρα μας, κερδίζει την μάχη στις Θερμοπύλες, με προδοσία, και κατευθύνεται προς τον Νότο, για να υποτάξει την Αθήνα και την Πελοπόννησο.

Οι πανίσχυρες δυνάμεις του συγκεντρώθηκαν στην Σαλαμίνα, 480 π.Χ. και 1207 πλοία των Περσών στάθηκαν απέναντι σε 378 Ελληνικές τριήρεις.

Λίγο πριν την αναμέτρηση, όπως αναφέρει ο τραγικός ποιητής Αισχύλος, στο έργο του «Πέρσες», ο οποίος και έλαβε μέρος στην ναυμαχία, 76.000 στόματα Ελλήνων έψαλλαν τον «παιάνα»:

«Ω παίδες Ελλήνων, ίτε, ελευθερούτε πατρίδα, ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας (δεν υπήρχε τότε ο νόμος των ομοφυλοφίλων, που έφτιαξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης), θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων νυν υπερ πάντων ο αγών».

Με απλά λόγια είπαν οι Αρχαίοι Έλληνες «Εμπρός παιδιά των Ελλήνων, ελευθερώστε την Πατρίδα, τα τέκνα και τις γυναίκες σας, τους ναούς σας, τους τάφους των προγόνων σας. Τώρα πάνω απ’ όλα είναι ο αγώνας.

Με τον παιάνα αυτόν, που σκόρπισε ρίγη συγκίνησης και έξαλλο ενθουσιασμό, ξεκίνησε η ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Νίκησαν οι Έλληνες και συνέτριψαν την δύναμη των «Χρυσοφόρων Μήδων».

Και σήμερα, όμως, η Ελλάδα δέχεται απειλές και από Βορρά και από Ανατολάς, σχέδον σε καθημερινή βάση.

Στην Αρχαία Ελλάδα υπήρχαν πολιτικοί και Στρατηγοί, που αγαπούσαν την πατρίδα και που έδιναν και την ζωή τους, για να στηρίξουν τα παιδιά, τις γυναίκες, τους προγόνους τους Θεούς και τους τάφους.

Σήμερα, αυτοί που διοικούν την χώρα, όπως την διοικούν, είναι ανεπαρκείς, προσέχουν πάνω απ’ όλα τα δικά τους συμφέροντα και γι΄αυτό έχουν φέρει την κοινωνία σε τραγική θέση, προκειμένου να ξανακαθήσουν στην εξουσία, και μετέρχονται κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο.

Φτάνουν στο σημείο να κινδυνολογούν και να απειλούν τους πολίτες με αποσταθεροποίηση και χρεοκοπία.

Στόχος τους να τρομάξουν τους πολίτες και κυρίως τους αναποφάσιστούς, και να συσπειρώσουν την κοινωνική μάζα.

Επί πέντε χρόνια ήταν εξαφανισμένοι και τώρα βγήκαν σαν τον … χάρο παγανιά για να μαζέψουν ψήφους.

Τάζουν … λαγούς με πετραχήλια. Ο Πρωθυπουργός τώρα ανακάλυψε το «λεφτόδενδρο» και τάξει 2 δις. ευρώ για … σπίτια στους νέους, ενώ η φυγή των νέων επιστημόνων και μη συνεχίζεται.

Η οργή του κόσμου, ο θυμός κα η απογοήτευση της κοινωνίας από τον Μητσοτάκη και την παρέα του, που δεν έχει καμία ιδεολογία, φαίνεται πως προκαλούν ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό.

Η πολιτική κυριαρχία του Πρωθυπουργού, που επί πέντε χρόνια κυβερνά αυταρχικά και ολοκληρωτικά και που έχει εργαλειοποιήσει θεσμούς και Αξίες και Αρχές, η πολιτική λοιπόν κυριαρχία γκρεμίζεται και οι μυστικές δημοσκοπήσεις προκαλούν … εγκεφαλικά στους … εγκάθετους του Μαξίμου.

Το Σύνταγμα και οι νόμοι ποδοπατούνται, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των ολίγων εις βάρος των πολλών.

Πόσο δίκαιο είχε ο μεγάλος φιλόσοφος Αριστοτέλης, που έλεγε «Ώσπερ σώμα στερηθέν ψυχής πίπτει, ούτω και πόλις μη όντων νόμων».

Δηλαδή το κράτος που δεν έχει νόμους χάνεται.

Γύρισε ο Μητσοτάκης την πλάτη στην κοινωνία και ο πολίτης, γι’ αυτόν, είναι αριθμός και όχι ανθρώπινη ύπαρξη.

Σε καμία περίπτωση δεν ρώτησε τον Λαό, ούτε για τον γάμο των ομοφυλοφίλων, ούτε για την Ακρίβεια, ούτε για τα Ελληνοτουρκικά, ούτε για το κατάπτυστο σύμφωνο των Πρεσπών.

Κατά τον Αριστοτέλη, «ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή το μετέχειν κρίσεως και αρχής».

Δηλαδή το κύριο γνώρισμα του πολίτη είναι η συμμετοχή στην απονομή δικαιοσύνης και στην άσκηση της εξουσίας.

Κι όμως ο αυταρχικός Πρωθυπουργός επί πέντε χρόνια αποφασίζει «για εμάς χωρίς εμάς».

Στην πανδημία έκλεισε μέσα στους τέσσερες τοίχους τους πολίτες και με ΚΥΑ, έβαλε πρόστιμα και απειλούσε με ποινικές διαδικασίες.

Τώρα που έσκασε το μυστικό ότι τα εμβόλια προκάλεσαν και παρενέργειες δεν βγήκε κανένας να ζητήσει συγνώμη από τους πολίτες.

Και παρά το γεγονός ότι οι Υγειονομικοί, που μπήκαν αντιεπιστημονικά και άδικα σε «Αναστολή» και δικαιώθηκαν από το Στ.Ε. δεν δικαιώθηκαν, όμως από την κυβέρνηση του Μητσοτάκη.

Για το πώς βλέπει τους πολίτες ο Πρωθυπουργός το μαρτυρούν η συμπεριφορά του στην Κέρκυρα στην φτωχή κυρία των 440 ευρώ και στην νεαρή κοπέλα, από το Καστρακι Τρικάλων, που έχασε δύο δίδυμες αδερφές και μια πρώτη ξαδέρφη στο έγκλημα των Τεμπών.

Βάζουν δυσβάσταχτους φόρους στους πολίτες και γεμίζουν τα κρατικά ταμεία με τον ιδρώτα και το αίμα των πολιτών.

Νέο … ηλεκτροσόκ στο ρεύμα. Έρχονται αυξήσεως μέχρι 70% από τους κερδοσκόπους και ο Μητσοτάκης θέλει την ψήφο του Λαού…!

Γδέρνουν οικονομικά τα νοικοκυριά και ταίζουν τους Ολιγάρχες της Ενέργειας των τροφίμων, των δημοσίων έργων καθώς και τους προμηθευτές του Δημοσίου.

Κυριολεκτικά τσακίζουν την Ελληνική Οικογένεια.

Το φιάσκο στο Υπουργείο Εσωτερικών με την Κεραμέως, η κατάντια του Ε.Σ.Υ. και της Παιδείας, η βρώμικη προπαγάνδα και η εργαλειοποίηση των Μ.Μ.Ε. και της Δικαιοσύνης, προκαλούν τους πολίτες, που θέλουν να τελειώσουν με το ανύπαρκτο κράτος πρόνοια και με την καταστροφική Οικογενειοκρατία της χώρας μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρέπει να φύγει για να σωθεί η χώρα από τα … λεφούσια των αναθέσεων και από τους κλέφτες του δημοσίου χρήματος.

Αυτό πρέπει να γίνει από τους πολίτες με την ψήφο στις μεθαυριανές ευρωεκλογές.

Γι’ αυτό ο «Παιάνας» των Αρχαίων Ελλήνων στην Σαλαμίνα «Ίτε παίδες Ελλήνων» είναι τόσο επίκαιρος και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε.

Ή τώρα ή ποτέ….!

Όλοι, λοιπόν, νέοι, ώριμοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αγρότες και κτηνοτρόφοι, πλημμυροπαθείς, σεισμοπαθείς, πυροπαθείς, επαγγελματίες και μικρομεσαίοι πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες, για το καλό της Πατρίδας μας, γιατί «πατρίδα σαν τον ήλιο σου ήλιος αλλού δεν λάμπει», όπως έγραφε ο Λορέντζος Μαβίλης.

Η πολιτική ζωή της χώρας μας, που μοιάζει με την «κόπρο του Αυγεία» πρέπει να ξεκαθαρισθεί, προκειμένου η Ελλάδα να αλλάξει σελίδα και βηματισμό και για να βρει «τα φτερά τα πρωτινάτης τα μεγάλα» όπως λέγει ο Κώστας Παλαμάς στον «Προφητικό».