Η Υφαντή Φανή του Βασιλείου, γεννήθηκε την 1-10-1951 στην Πιάλεια Τρικάλων του Δήμου Πύλης. Είναι απόφοιτος των ΚΑ.Τ.Ε. του τμήματος παραϊατρικών επαγγελμάτων. Έχει εργασθεί στον χώρο της υγείας για 35 χρόνια και συγκεκριμένα στο Ελληνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο «Νοσοκομείο Άγιος Σάββας», απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 2008.

Έχει ασχοληθεί με τα κοινά από την νεανική της ηλικία συμμετέχοντας σε συλλογικούς φορείς (συλλόγους εντοπιότητας, πολιτιστικούς, Σωματείο Συμπαράστασης Καρκινοπαθών).

Μετά από 42 χρόνια παραμονής στην Αθήνα επέστρεψε στο χωριό της για μόνιμη εγκατάσταση το 2012.

Την τελευταία δεκαετία ασχολείται ενεργά με τον Σύλλογο Γυναικών Πιάλειας, του οποίου προεδρεύει τα τελευταία 6 χρόνια, στοχεύοντας τόσο στην διατήρηση και την ανάδειξη των πολιτιστικών παραδόσεων και της πολιτιστικής ταυτότητας του τόπου, όσο και στην ενεργή συμμετοχή των συντοπιτών της σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες πολιτιστικού, περιβαλλοντικού, εθελοντικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Η Υφαντή Φανή δήλωσε…. «ως ενεργός και υπεύθυνος πολίτης αποδέχθηκα την πρόταση του Δημάρχου Κώστα Μαράβα να κατέλθω ως υποψήφια με τον συνδυασμό ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, καθώς αναγνωρίζω και εκτιμώ τις ικανότητες του και την αγάπη για τον τόπο του».

Ο Κώστας Μαράβας σημειώνει σχετικά «η Υφαντή Φανή είναι η προσωποποίηση της προόδου, της προσφοράς, της ενότητας και του εθελοντισμού, χαρακτηριστικά που αναζητώ στην ομάδα της παράταξής μου και με χαρά την καλωσορίζω και της εύχομαι καλή επιτυχία».