Η ανεξήγητη σύνδεση που νιώθεις με ένα άτομο, μπορεί υπό άλλες συνθήκες, να μην είναι τόσο ανεξήγητη τελικά…

Η θεωρία των αόρατων χορδών στις ανθρώπινες σχέσεις, υποδηλώνει ότι ο καθένας έχει κάποιον άνθρωπο στη ζωή του που είναι συνδεδεμένος με μια άθραυστη χορδή που υπερβαίνει το χρόνο, την απόσταση και τη γεωγραφία.

Αυτή η θεωρία είναι παρόμοια με τoν folklore μύθο της «κόκκινης κλωστής της μοίρας» της Ανατολικής Ασίας, σύμφωνα με τον οποίο, μια αόρατη κόκκινη κλωστή συνδέει τα δάχτυλα των ανθρώπων που προορίζονται να συναντηθούν σε συγκεκριμένες στιγμές.

Αυτό σημαίνει ότι οι εν λόγω άνθρωποι είναι προκαθορισμένοι εραστές.

Στον πυρήνα της, η Θεωρία των Αόρατων Χορδών υποστηρίζει ότι οι ζωές μας είναι συνυφασμένες με αυτές των ανθρώπων που μοιραία θα έρθουν στη ζωή μας, μας μέσω αόρατων νημάτων πεπρωμένου και μοίρας, όχι τύχης ή επιλογής. Αυτές οι αιθέριες χορδές, που συχνά απεικονίζονται ως κοσμικές συνδέσεις ή πνευματικοί δεσμοί, ξεπερνούν τη φυσική σφαίρα των πραγμάτων.

Το κλειδί αυτής της θεωρίας είναι η πεποίθηση ότι αυτή είναι η σχέση δεν καθορίζεται καθαρά και μόνο από την επιλογή, αλλά τη μοίρα. Είσαι ανεξήγητα συνδεδεμένος με αυτό το άτομο σε όλη σου τη ζωή και η γενικότερη ιδέα της θεωρίας αυτής, είναι ότι το ίδιο το σύμπαν είναι ραμμένο με αόρατες κλωστές που μας οδηγούν στο πεπρωμένο μας, είτε το θέλουμε είτε όχι.

Και ναι, αυτή η θεωρία υποδηλώνει ότι υπάρχει μόνο ένα τέλειο ταίρι εκεί έξω για όλους…

Ακόμα όμως κι αν το δεις σε μεγαλύτερη κλίμακα, η θεωρία των αόρατων χορδών μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις πτυχές της ζωής σου, αν κατανοήσεις πως όλοι οι άνθρωποι έρχονται στη ζωή μας με τρόπους που δεν έχουν πάντα νόημα, αλλά συνήθως έστω και μακροπρόθεσμα πάντα υπάρχει αιτία.

Η Θεωρία των Αόρατων Χορδών λειτουργεί με βάση την αρχή του συντονισμού και της ευθυγράμμισης. Όταν είμαστε ανοιχτοί στο να λάβουμε αγάπη και συντονιστούμε με τη διαίσθησή μας, γινόμαστε δεκτικοί στα σημάδια και τα σήματα που μας οδηγούν σε έναν συγκεκριμένο άνθρωπο, ακόμα κι αν δεν αντιλαμβανόμαστε το γιατί. Αυτά μπορεί να εκδηλωθούν ως τυχαίες συναντήσεις, σημαντικές συμπτώσεις ή μια παράξενα θετική αίσθηση για το άλλο άτομο, ακόμα κι αν δεν το ξέρεις σχεδόν καθόλου.

Ξέρω, θέλει κάτι παραπάνω από ανοιχτό μυαλό για να δεχτείς μία τέτοια θεωρία πόσο μάλλον να την πιστέψεις, αλλά αν κάνεις μία αναδρομή στη ζωή σου θα δεις πως πολλά γεγονότα και πολλές συναντήσεις με ανθρώπους, ενώ φαίνονταν τυχαίες, μάλλον ήταν κάτι παραπάνω από αυτό και το δέσιμο που ένιωσες ήταν κάτι παραπάνω από ανεξήγητο… αλλά είχε νόημα!

Αναρίθμητες ιστορίες για συναντήσεις στο σωστό μέρος και χρόνο και αδιαμφισβήτητα πολλές συνδέσεις από το πουθενά που ‘’μαγικά’’ λειτούργησαν, προσδίδουν αξιοπιστία στην εγκυρότητα της θεωρίας.

Από τυχαίες συναντήσεις σε πολυσύχναστες πόλεις έως μοιραίες παρουσίες σε απομακρυσμένες γωνιές του κόσμου, η θεωρία των αόρατων χορδών μας υπενθυμίζει ότι η αγάπη έχει τον τρόπο να μας βρει εκεί που δεν το περιμένουμε.

savoirville.gr