Μια διαφορετική βιωματική εμπειρία έζησαν την Πέμπτη 9/3/2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων.

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής και του Επαγγελματικού Προσανατολισμού επισκέφθηκαν το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης των Τρικάλων.

Εκεί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κο Νικόλαο Γουγουλάκη για την λειτουργία εν γένει του Δικαστικού Μεγάρου, να παρακολουθήσουν από κοντά την εκδίκαση υποθέσεων, γνωρίζοντας και κατανοώντας την όλη διαδικασία της δίκης, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για την δομή και την οργάνωση των Δικαστηρίων και τις κατηγορίες των υποθέσεων που εκδικάζονται σε καθένα από αυτά.

Επιπροσθέτως, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Δικαστικού Μεγάρου και στις αίθουσες διεξαγωγής των δικών από την κα Θεοδώρα Ζαλαβρά, Δικαστική Υπάλληλο του Πρωτοδικείου, ενώ ενημερώθηκαν από τον κο Χαρίλαο Γιδαράκο, Προϊστάμενο του Διοικητικού Πρωτοδικείου, για τα είδη των υπό εκδίκαση υποθέσεων.

Εν συνεχεία, επισκέφθηκαν τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων, όπου και ενημερωθήκαν για τις αρμοδιότητες και τη λειτουργία αυτού, τις εμπειρίες και δυσκολίες του επαγγέλματος από τον Πρόεδρο, ενώ ξεναγήθηκαν στους χώρους και στην βιβλιοθήκη του συλλόγου και τους υπαλλήλους αυτού.

Επρόκειτο για μια διδακτική επίσκεψη που προσέφερε γνώση αλλά και πρωτόγνωρα βιώματα σε όλους και ειδικότερα στους/στις μαθητές/μαθήτριες, οι οποίοι αν και βρέθηκαν σε έναν χώρο εντελώς ανοίκειο για τη μαθητική τους ιδιότητα, επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και ενδιαφέρον.

Ιδιαιτέρως, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο κο Νικόλαο Γουγουλάκη και τους υπαλλήλους του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων, καθώς επίσης τον Προϊστάμενο του Διοικητικού Πρωτοδικείου κο Χαρίλαο Γιδαράκο και τους δικαστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι υποδέχθηκαν με θέρμη, ενημέρωσαν και έφεραν σε επαφή τους μαθητές του σχολείου μας με το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης.

Κλείνοντας, ευχαριστούμε και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας κα Κ. Τζιοβάρα, κα Ου. Μπαλογιάννη και κο Ν. Παπαγιαννούλη, οι οποίοι οργάνωσαν αυτή την επίσκεψη και έδωσαν στους μαθητές/τριες τη δυνατότητα και την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο τη Δικαιοσύνης και τα λειτουργήματα και επαγγέλματα που συνδέονται με αυτή.