Σε μια Λαρισαία δικηγόρο, με έντονη φιλοζωική δράση, ανέθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την ευθύνη της νεοσύστατης Ειδικής Γραμματείας για τα ζώα συντροφιάς.

Πρόκειται για τη Μάρσα Δημοπούλου η οποία μάλιστα μετακομίζει οικογενειακώς στην Αθήνα για να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στα νέα της καθήκοντα.

“Η πρόταση να αναλάβω τη θέση μού έγινε από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου μου εξέθεσαν τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί σήμερα, με τη μη εφαρμογή στην πράξη της ισχύουσας νομοθεσίας, ζητώντας τη στήριξή μου.

Εχω δώσει τη ζωή μου πάνω στην προστασία και τα δικαιώματα των ζώων και τη διαχείριση των αδέσποτων. Μέλημά μου είναι να προσφέρω και να βοηθήσω στον βαθμό που θα μου επιτραπεί, με γνώμονα τη δήλωση του Πρωθυπουργού: Κανένα ζώο αδέσποτο, κανένα ζώο κακοποιημένο”, δηλώνει η ίδια και συμπληρώνει:

«Αυτό που θέλουμε είναι μια καλή συνεργασία με τους δήμους, γιατί στην πραγματικότητα αυτό που αρκετοί δήμοι δεν καταλαβαίνουν είναι πως το να μην υπάρχουν αδέσποτα στους δρόμους είναι προς όφελος της πόλης τους».

Η Λαρισαία ακτιβίστρια διδάσκει στο «Zero Stray Pawject», μια ακαδημία στην Ελλάδα που με μια ομάδα ειδικών εκπαιδεύει τους Δήμους να εφαρμόσουν το νόμο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς.

Η είδηση πάντως της συγκρότησης της συγκεκριμένης ειδικής γραμματείας ελήφθη ως μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη από τα φιλοζωικά σωματεία τα οποία δηλώνουν ότι θα στηρίξουν το έργο της.

Κ.Τ. Εφημερίδα ΚΟΣΜΟΣ (kosmoslarissa.gr)