Χθες σας μιλήσαμε για τις 8+1 φράσεις που λένε οι άνδρες και… εννοούν κάτι άλλο. Σήμερα, συνεχίζοντας τη… μάχη της καλύτερης κατανόησης μεταξύ των φύλων θα πιάσουμε το «κεφάλαιο γυναίκα».

Φυσικά, δεν είναι μόνο «προνόμιο» των ανδρών να λένε κάτι και στην πραγματικότητα να εννοούν κάτι άλλο.

Μιλάμε για τους κώδικες επικοινωνίας που έχουν τα φύλα προκειμένου να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους, χωρίς ωστόσο να τους καταλαβαίνει το άλλο φύλο. Κι εντάξει, όπως για τους άνδρες υπάρχει το «έλα σπίτι μου να δούμε ταινία», όπου… ο κόσμος το’ χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι, ότι την καλείς στο σπίτι σου για σεξ, έτσι έχουν και οι γυναίκες.

Όλοι ξέρουν ότι η δικαιολογία «έχω πονοκέφαλο» σημαίνει «δεν θέλω ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να κάνω σεξ μαζί σου απόψε». Δεν πα να είσαι και Μπραντ Πιτ, αν ακούσεις αυτή τη φράση, το σεξ είναι εκτός συζήτησης, για εκείνη τη βραδιά τουλάχιστον.

Αυτή δεν είναι όμως η μοναδική φράση που λένε οι γυναίκες και εννοούν κάτι άλλο.

Ας δούμε τις χαρακτηριστικές…

«Κάνε ότι θέλεις!»: Αλήθεια; Θα κάνεις ΟΝΤΩΣ αυτό που θέλεις; Φυσικά και όχι. Με αυτή τη φράση η γυναίκα προσπαθεί να τεστάρει την κριτική σκέψη του άνδρα. Μια γυναίκα δεν θα σας πει ποτέ που είναι αυτό που πρέπει να επιλέξετε. Όμως, αν δεν κάνετε αυτό που πρέπει… έχετε μπλέξει.

«Είμαι σχεδόν έτοιμη, κατεβαίνω»: Ποτέ! Φήμες λένε ότι μέχρι να έρθει η ώρα να κατέβει, μπορεί να έχετε προλάβει να λύσετε ακόμα και Κύβο του Ρούμπικ.

«Δεν θέλω να χαλάσουμε τη φιλία μας»: Ήσουν, είσαι και θα είσαι για πάντα στο friendzone.

«Δεν πεινάω, σε ευχαριστώ»: Και μετά έρχεται η φράση «θα τσιμπήσω κάτι από εσένα». Μαντέψτε ποιος θα μείνει νηστικός. Όχι εκείνη.

«Τι είπες;»: ΠΡΟΣΟΧΗ! Έχει ακούσει ακριβώς τι είπατε. Γι΄αυτό και η φράση αυτή συνοδεύεται με βλέμμα που σκοτώνει. Το θέμα είναι να μην την πατήσει κάποιος και επαναλάβει τη φράση. Γιατί τότε… πανικός!

Απάντηση στην ερώτηση «τι έχεις;» – «Τίποτα»: Εντάξει, δεν θα αναλύσουμε και τα βασικά! Προφανώς και έχει κάτι. Συζητήστε το με ηρεμία και μπορεί να καταφέρετε να μάθετε.

«Χρειάζομαι χώρο / χρόνο»: Εντάξει αυτό ισχύει πάνω – κάτω και για τα δύο φύλα. Ουσιαστικά σημαίνει «χωρίζουμε».

«Ναι»: Η πιο απλή λέξη που θα μπορούσε να πει μια γυναίκα. Το γυναικείο «ναι» σημαίνει άλλοτε «ίσως», άλλοτε «όχι», κάποιες φορές «ναι» και κάποιες άλλες φορές «χάσου από μπροστά μου».

in.gr