O μπακαλιάρος έχει την τιμητική του την ημέρα της 25η Μαρτίου και το μυστικό της τέλειας γεύσης του κρύβεται και στο κουρκούτι που έχει τραγανή υφή και χρυσαφένια όψη.
Το μυστικό για τέλειο τραγανό μπακαλιάρο βρίσκεται στην κρούστα, την οποία εύκολα μπορεί κανείς να πετύχει αν προσέξει μερικά πράγματα, σύμφωνα με το bovary.gr. Αρχικά, για να βγει ο μπακαλιάρος νόστιμος σαν γλύκισμα πρέπει να τον ξαλμυρίσετε.
Βάλτε τον λοιπόν σε νερό από το προηγούμενο βράδυ και δοκιμάστε, αν δεν είστε σίγουροι για τη γεύση του, βράζοντας ένα μικρό κομματάκι.
Τα μυστικά για το τέλειο κουρκούτι
Το κουρκούτι είναι μεγάλη υπόθεση και μπορεί να απογειώσει κάθε μπουκιά.
Πριν βουτήξουμε τον μπακαλιάρο στο κουρκούτι που έχουμε ετοιμάσει πρέπει να τα στεγνώσουμε καλά με χαρτί κουζίνας και να τον αλευρώσουμε. Μ' αυτόν τον τρόπο είμαστε βέβαιοι πως ο χυλός θα κολλήσει πάνω στον μπακαλιάρο και δεν θα διαλυθεί.
Τέλος, το τηγάνισμα θέλει αρκετό λάδι, τόσο ώστε να καλύπτει τον μπακαλιάρο ενώ για να βγουν τραγανός πρέπει να είναι καυτό και να τηγανίζονται λίγα κομμάτια τη φορά.
Συνταγή για κουρκούτι
Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες στις χρήσεις
2 κουταλάκια μπέικιν
1 κουταλάκι αλάτι
Μισό κουταλάκι ζάχαρη
330ml μπύρα παγωμένη
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την μπύρα αργά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει παχύρρευστος χυλός.
Στη συνέχεια, το κουρκούτι πρέπει να κρυώσει καλά. Οπότε βάζουμε 2-3 μικρά παγάκια μέσα και τοποθετούμε το μπολ όπως είναι στο ψυγείο. Εκεί το αφήνουμε για μία ώρα. Μετά το κουρκούτι μας είναι έτοιμο.