Μπορεί να πίστευες ότι ο χειμώνας είναι η πιο ρομαντική εποχή και ο καιρός που τα ζευγάρια κάνουν περισσότερο σεξ, μία νέα έρευνα αποκάλυψε αυτή η πεποίθηση είναι λανθασμένη.

Μία μελέτη από το Lovehoney (γνωστό online sex shop στη Βρετανία), κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι κάνουν περισσότερο σεξ μια συγκεκριμένη εποχή και πολύ περισσότερο έναν συγκεκριμένο μήνα.

Στην έρευνα συμμετείχαν 2,000 άτομα (ζευγάρια και singles) και απάντησαν στην ερώτηση πόσο συχνά κάνετε σεξ κάθε μήνα του χρόνου και ποιον βρίσκεται πιο… σέξι.

Το 22% των ζευγαριών απάντησε πως ο Ιούλιος είναι ο καλύτερος μήνας για σεξ.

Τότε, όπως είπαν, νιώθουν πιο χαλαροί, ενώ απολαμβάνουν και τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Σχεδόν τα 2/3 των ζευγαριών είπαν πως κάνουν περισσότερο σεξ όταν βρίσκονται στις διακοπές. Σύμφωνα με το 26% των ερωτηθέντων έχουμε μεγαλύτερη επιθυμία εκείνη την περίοδο, επειδή είμαστε πιο χαλαροί και έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο (έχει μια λογική το σκεπτικό τους).

Δεν είναι μόνο η άνεση χρόνου, ωστόσο, που δίνει περισσότερα avantage στον ερωτικό Ιούλιο. Τα ζευγάρια ανέφεραν πως και ο ζεστός καιρός βοηθά στο να «ανάβουν» πιο εύκολα.

Ποιος είναι όμως ο μήνας που κάνουν λιγότερο σεξ;

Οι μήνες του καλοκαιριού ήταν πρώτοι στη λίστα των επιλογών των συμμετεχόντων, με τον Νοέμβριο και τον Ιανουάριο να καταλαμβάνουν τις τελευταίες θέσεις.

⦁ Ιούλιος: 4 φορές την εβδομάδα
⦁ Αύγουστος: 3,7 φορές την εβδομάδα
⦁ Ιούνιος: 3,2 φορές την εβδομάδα
⦁ Μάιος: 3 φορές την εβδομάδα
⦁ Δεκέμβριος: 2,9 φορές την εβδομάδα
Φεβρουάριος: 2,8 φορές την εβδομάδα
⦁ Σεπτέμβριος: 2,7 φορές την εβδομάδα
Απρίλιος: 2.6 φορές την εδβομάδα
Οκτώβριος: 2,6 φορές την εβδομάδα
⦁ Μάρτιος: 2,5 φορές την εβδομάδα
Ιανουάριος: 2,3 φορές την εβδομάδα
⦁ Νοέμβριος: 2,1 φορές την εβδομάδα

marieclaire.gr