Η πολύωρη καθιστική εργασία πάνω σε μια καρέκλα μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά άβολη και κουραστική. Το μυστικό είναι να κάνετε όσο μπορείτε εναλλαγή μεταξύ καθιστής και όρθιας στάσης καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ένας καλός στόχος είναι να στέκεστε όρθιοι για 15 λεπτά κάθε ώρα. Η κίνηση και οι συχνές μεταβάσεις από την καθιστή στην όρθια στάση, έχουν πολλές ωφέλειες στην σωματική και πνευματική υγεία κάθε εργαζόμενου.

Επενδύστε σε εργονομικό εξοπλισμό γραφείου

Με ένα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο γραφείο, μπορείτε να ενσωματώσετε απρόσκοπτα περισσότερη κίνηση στην ημέρα σας, ενώ εργάζεστε. Ξεκινήστε σηκώνοντας το γραφείο σας στο ύψος που επιθυμείτε με το πάτημα ενός κουμπιού. Όσο πιο εύκολο είναι να σηκώσετε το γραφείο σας στο σωστό ύψος, τόσο περισσότερο θα χρησιμοποιείτε το γραφείο σας. Σκεφτείτε τον εαυτό σας ως επαγγελματία αθλητή: πρέπει να διατηρείτε το σώμα σας σε φόρμα, για να εργαστείτε και να βγάλετε τα προς το ζην.

Η εργασία γραφείου είναι και αυτή σωματικά απαιτητική με τον δικό της τρόπο. Ο πόνος στην πλάτη και άλλες μυοσκελετικές διαταραχές, όπως το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα, έχουν τερματίσει πολλές σταδιοδρομίες στο γραφείο. Το σώμα μας ποθεί την κίνηση. Αποδίδουμε καλύτερα, όταν η εργασία μας περιλαμβάνει τη μετάβαση μεταξύ ποικίλων υγιών στάσεων. Η εργονομία έχει να κάνει με την τελειοποίηση του σχεδιασμού των προϊόντων για τη βελτιστοποίησή τους για ανθρώπινη χρήση.

Οι εργονομικές λύσεις γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς για την ελαχιστοποίηση της καθιστικής ζωής. Ενσωματώνοντας κίνηση στον χώρο εργασίας βελτιώνονται σημαντικά τα επίπεδα υγείας και ενέργειας. Ένα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο γραφείο δεν έχει να κάνει μόνο με την ορθοστασία, αλλά και με την ικανότητα να ανοίγεστε σε δυναμικές αλλαγές και ευελιξία. Το να κάνετε μικρές προσαρμογές κατά τη διάρκεια της ημέρας σας μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στη συνολική ποιότητα της ζωής σας.

Ø  Μειώστε τον πόνο στην πλάτη

Η βελτίωση της εργονομίας του χώρου εργασίας βοηθάει σημαντικά όσουςυποφέρουν από πόνο στην πλάτη. Αυτός ο πόνος προκαλείται συχνά από την πολύωρη στατική θέση πάνω σε μια καρέκλα το πολύ κάθισμα και την έλλειψη κίνησηςυγιών κινήσεων.

Ø  Ενισχύστε την παραγωγικότητα

Μελέτες δείχνουν ότι ένα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο γραφείο έκανε τους υπαλλήλους κατά 45% πιο παραγωγικούς σε καθημερινή βάση από τους συναδέλφους που κάθονταν μόνο.

Ø  Κρατήστε τους εργαζόμενους ευτυχισμένους και υγιείς

Διεθνείς έρευνες δείχνουν ότι η χρήση εργονομικών επίπλων γραφείου έχει πολλαπλά οφέλη στη υγεία του εργαζομένου αλλά και στη διάθεσή του. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι όταν εργαζόμαστε όρθιοι καίμε 12% περισσότερες θερμίδες.

Πώς να φτιάξω ένα εργονομικό γραφείο;

Τα συστατικά για να φτιάξετε τον απόλυτο εργονομικό σταθμό εργασίας είναι:

1) Χρησιμοποιείστε γραφείο με ρυθμιζόμενο ύψος: Ένα γραφείο με ρυθμιζόμενο ύψος προσαρμόζεται ώστε να ταιριάζει ακριβώς στο ύψος που σας βολεύει και ταυτόχρονα σας ωθεί να δουλέψετε όρθιοι για κάποιες ώρες μέσα στη μέρα.

2) Καθίστε πάνω σε μια
Εργονομική καρέκλα: Το σημαντικότερο συστατικό ενός εργονομικού γραφείου είναι η καρέκλα. Μια εργονομική καρέκλα γραφείου προσφέρει πολλές ρυθμίσεις ώστε να την φέρουμε στα μέτρα μας: ύψος καθίσματος, βάθος καθίσματος, οσφυϊκή υποστήριξη, ανάκλιση πλάτης, ύψος και θέση μπράτσων. Επιπλέον, μια εργονομική καρέκλα διαθέτει μηχανισμό synchro που συμβάλλει στην κίνηση του σώματος ακόμα και όταν καθόμαστε.

3) Εξοπλίστε με εργονομικά αξεσουάρστο γραφείο σας. Με τον βραχίονα οθόνης θα σας επιτρέψει να τοποθετήσετε την οθόνη στο σωστό ύψος (τα μάτια και ο αυχένας σας θα σας ευγνωμονούν γι’ αυτό). Όταν εργάζεστε όρθιοι χρησιμοποιείστε το ειδικό πατάκι anti-fatigue που ξεκουράζει τα πόδια. Τα ειδικά σχεδιασμένα εργονομικά πληκτρολόγια και ποντίκια ξεκουράζουν τους καρπούς και τα χέρια. 

Ανακαλύψαμε τη μεγαλύτερη ποικιλία και τις καλύτερες τιμές σε ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα γραφεία, καρέκλες γραφείου και εργονομικά αξεσουάρ στο ηλεκτρονικό κατάστημα ergoaction.gr και το συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Μην ξεχνάτε ότι η επένδυση στην εργονομία του γραφείου είναι μια σίγουρη επένδυση στην υγεία και την ευεξία σας.