Συνεχίζονται καθημερινά οι έλεγχοι στη Θεσσαλία με γνώμονα την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Κατά το τελευταίο 5ήμερο και συγκεκριμένα, από πρωινές ώρες της 8-6-2024 έως απογευματινές ώρες χθες, 12-06-2024, μετά από ελέγχους/έρευνες που διενεργήθηκαν, συνελήφθησαν κατά περίπτωση:

(Α) νομός Λάρισας

∙ημεδαπός άνδρας, την 8-6-2024 το πρωί στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, διότι, αρχικά, κατά τον έλεγχο κατελήφθη να κατέχει πλαστικό κυτίο με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -1- γραμμαρίου, η οποία
κατασχέθηκε. Ακολούθως, από τον δράστη παραδόθηκαν -4- καλλιεργούμενα φυτά κάνναβης, μέσα σε ισάριθμες γλάστρες, από την βεράντα της οικίας του, ύψους από -35- έως -95- εκατοστά, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. 

∙ημεδαπός την 9-6-2024 το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λάρισας, διότι κατελήφθη να κατέχει μία χάρτινη συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -0,7- γραμμαρίων και -1- ναρκωτικό δισκίο, τα οποία κατασχέθηκαν.

∙ημεδαπός την 9-6-2024 το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λάρισας, διότι, αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο έλεγχο, απέρριψε στο έδαφος τσαντάκι και τράπηκε σε φυγή, ωστόσο ακινητοποιήθηκε σε μικρή απόσταση, προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση. Το τσαντάκι, καθώς -3- νάιλον συσκευασίες με ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -3,4- γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των -130- ευρώ που βρέθηκαν στο εσωτερικό του, κατασχέθηκαν. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

∙ημεδαπός την 10-6-2024 το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λάρισας, διότι κατελήφθη να κατέχει μικροποσότητα μείγματος κάνναβης και καπνού, βάρους -1,4 γραμμαρίων και κατασχέθηκε.

(Β) νομός Μαγνησίας

∙ημεδαπός άνδρας, την 11-6-2024 το απόγευμα στον Βόλο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, διότι κατελήφθη να κατέχει μία νάιλον συσκευασία με ποσότητα ηρωίνης, βάρους -1- γραμμαρίου, η οποία κατασχέθηκε.

∙ημεδαπός άνδρας, την 12-6-2024 το απόγευμα στον Βόλο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, διότι σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν - 4- νάιλον συσκευασίες με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -89,71- γραμμαρίων και -1- ζυγαριά.

(Γ) νομός Τρικάλων

∙ημεδαπός, την 12-6-2024 το πρωί στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Τρικάλων, διότι σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία νάιλον συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -2,8- γραμμαρίων και -1- ζυγαριά.

(Δ) νομός Καρδίτσας

∙-2- ημεδαποί, την 9-6-2024 το βράδυ στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Καρδίτσας, διότι, κατά τον έλεγχο, κατελήφθησαν να κατέχουν και κατασχέθηκε μικροποσότητα μείγματος κάνναβης και καπνού, βάρους -0,7- γραμμαρίων, ενώ επιπλέον στην κατοχή του ενός εξ αυτών βρέθηκε και κατασχέθηκε -1- σουγιάς. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και της νομοθεσίας περί όπλων.

Η καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών παραμένει σταθερά μεταξύ των προτεραιοτήτων των αστυνομικών δράσεων που λαμβάνουν χώρα σε όλη τη Θεσσαλία.