Ενημερωτικές επισκέψεις στους επαγγελματίες των Τρικάλων για τον οδικό χάρτη καταγραφής των ζημιών και αποζημίωσης των πληγέντων από τη θεομηνία, πραγματοποίησε σήμερα, Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, μαζί τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων, κ. Βασίλη Γιαγιάκο, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Τρικάλων, κ. Ευάγγελο Αγγελάκη και εκπροσώπους της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας.

Κατά τις επιτόπιες επισκέψεις οι πληγέντες επιχειρηματίες ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες καταγραφής και αποζημίωσης των ζημιών οι οποίες καλύπτονται, σύμφωνα με το ποσοστό της ζημίας που θα εκτιμηθεί, με αποδεικτικά στοιχεία από φωτογραφίες, τιμολόγια αγορών εμπορευμάτων, πρώτων υλών κλπ.

Των επιτόπιων ενημερωτικών συναντήσεων, προηγήθηκε το περασμένο Σάββατο, στη Λάρισα, ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του Κώστα Σκρέκα και των Προέδρων Επιμελητηρίων κατά την οποία αναζητήθηκαν και προωθήθηκαν λύσεις για την άμεση καταγραφή και αποζημίωση των ζημιών στους πληγέντες, χωρίς περιττή γραφειοκρατία. Επίσης για τη διευκόλυνση και την παροχή συνδρομής στους πληγέντες επαγγελματίες και σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια, αποφασίστηκε η λειτουργία γραφείων πληροφοριών και υποστήριξης των πληγέντων επαγγελματιών στα Επιμελητήρια της Θεσσαλίας.