Ενημερωτική δράση με θέμα «Ατομική Υγιεινή – Πρόληψη Λοιμωδών Νοσημάτων» πραγματοποιήθηκε στα Παραρτήματα Ρομά στο Κηπάκι και στον Πύργο του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Τρικκαίων.

Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Τρικάλων και τη σύμπραξη της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας με την Ομοσπονδία Θεσσαλίας Ελλήνων Ρομά.

Οι ωφελούμενοι/ες των Παραρτημάτων Ρομά καθώς και τα παιδιά τους, ενημερώθηκαν από το υγειονομικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Τρικάλων για τους τρόπους προφύλαξης από την διασπορά των λοιμωδών νοσημάτων. Συγκεκριμένα, έγινε αναφορά στους παράγοντες που ευνοούν την εκδήλωση των νοσημάτων ενώ επισημάνθηκε η σημασία της πρόληψης μέσω της ατομικής υγιεινής και της συστηματικής τήρησης θετικών πρακτικών.

Στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού Ρομά σε ζητήματα δημόσιας υγείας μέσω των συστηματικών ενημερώσεων για θέματα πρόληψης και αγωγής υγείας με απώτερη επιδίωξη την βελτίωση του επιπέδου υγείας μικρών και μεγάλων καθώς και την προστασία του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται από το «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλία» 2021-2027.

Από το γραφείο Τύπου