Από σήμερα Πέμπτη 31-8-23 έως και Σάββατο 2-9-23 πραγματοποιείται στο Κ.Υ. Πύλης, μετά από συνεργασία του Κ.Υ., της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και Επιστημονικής Μαστολογικής Εταιρίας Ίασις –Στήριξη (Ε.Μ.Ε.Ι.Σ), μαστολογικός έλεγχος σε περίπου 200 γυναίκες της περιοχής ευθύνης του ΚΥΠ, οι οποίες έχουν ζητήσει να εξεταστούν.

Παρών στην έναρξη ο Υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Ηλίας Τσιαούσης ο οποίος έδωσε τα συγχαρητήρια στην Ε.Μ.Ε.Ι.Σ και στον Διευθυντή και το προσωπικό του Κ.Υ. Πύλης για τις σημαντικές δράσεις της μονάδος.

Επίσης γίνεται γνωστό ότι την Παρασκευή 1-9-23 και ώρα 19:30 μμ στο χώρο του Κ.Υ. θα γίνει ενημέρωση από τους Χειρουργούς Μαστού και Εθελοντές του Ε.Μ.Ε.Ι.Σ, Καθηγητή Κλεάνθη Γιαννούλη και Βάνια Σταφυλά.

Ο Συντονιστής Διευθυντής του Κ.Υ. Πύλης Ιωάννης Κουτσονάσιος δήλωσε:

"Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο και ιδρυτή του Ε.Μ.Ε.Ι.Σ Γρηγόρη Ξεπαπαδάκη και τους συνεργάτες του γιατρούς που δίνουν την μάχη κάθε μέρα για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Συμφωνούμε απόλυτα με την Ε.Μ.Ε.Ι.Σ ότι η θεραπεία είναι δικαίωμα, όχι πολυτέλεια γιατί ο καρκίνος του μαστού ΜΠΟΡΕΙ να είναι ιάσιμος’’.