Η συγκίνηση εναλλασσόταν με την οργή, αλλά και με την υπόσχεση ότι το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί, στην εκδήλωση για την λήξη της έκθεσης φωτογραφίας στη Λάρισα για τους 57 νεκρούς της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη.

Η έκθεση διοργανώθηκε από την Ένωση Φωτογράφων (ΕΦΕ) και φιλοξενήθηκε στον Πολυχώρο Τέχνης των εκδόσεων Πρεβέντη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του συλλόγου συγγενών θυμάτων των Τεμπών, ο Σωτήρης Δημητροπουλος, πρόεδρος της ΕΦΕ, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Αλέξη Ζορμπά γραμματέα της ΤΕ Λάρισας, του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, με τον Γιάννη Σκόκα πρόεδρο του ΕΚΛ, της Τοπικής Διοίκησης και πλήθος κόσμου.

«Δεν μπορώ να σας το περιγράψω τι έζησα», είπε στη σύντομη ομιλία της η γιατρός Ελισάβετ Καρανίκα που ήταν στα Τέμπη με τον Ερυθρό Σταυρό. Της έμεινε στη μνήμη έντονα ένας άνθρωπος που έλεγε «το παιδί μου ψάχνω».

Ο Σωτήρης Δημητρόπουλος μπροστά σε δακρυσμένα μάτια του κόσμου ανέφερε ότι το ταξίδι της έκθεσης θα συνεχιστεί και σε άλλες πόλεις για να μην ξεχαστεί το έγκλημα, για να αποδοθούν οι ευθύνες για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα, για να έχουμε ασφαλείς συγκοινωνίες. Αναφέρθηκε στις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων επισημαίνοντας ότι στα θύματα θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας.

Μίλησε για τα μεγάλα συλλαλητήρια που έγιναν και τα συνθήματα που είναι ζωντανά στη μνήμη μας και σημείωσε ότι η ΕΦΕ θέλει να συνεισφέρει για να μην συγκαλυφθεί αυτό το έγκλημα, για να αποδοθεί δικαιοσύνη, για να είναι οι ζωές στην πρώτη γραμμή και όχι τα κέρδη.

Η Μαρία Καρυστιανού ευχαρίστησε για την προσπάθεια της ΕΦΕ να αποτυπωθεί το έγκλημα στα Τέμπη και για την προσπάθεια να μην ξαναζήσουμε νέα Τέμπη.

Την εκδήλωση άνοιξε η Εβελίνα Πρεβέντη, εκ μέρους των εκδόσεων Πρεβέντη, ενώ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους 57 νεκρούς.

Η φωτογραφική έκθεση της ΕΦΕ λειτούργησε στην Λάρισα από τις 25 Απριλίου 2024 και την επισκέφθηκε πολύς κόσμος ειδικά μαθητές και διήρκησε μια εβδομάδα περισσότερο από τον προγραμματισμένο χρόνο.

902.gr