Μια ακόμη προσφορά στη νεολαία από τον Δήμο Τρικκαίων, με τη διοργάνωση, από κοινού με τον Σύλλογο Φροντιστών Ν. Τρικάλων και τη συνεργασία της EMPLOY EDU, ενημερωτικής εκδήλωσης με τίτλο «Σχολές, Σπουδές & Συμπλήρωση Μηχανογραφικού»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Ιουλίου στις 18:30 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων “Αθανάσιος Τριγώνης”, με ελεύθερη είσοδο. Είναι, δε, προσανατολισμένη στις ανάγκες των σημερινών μαθητών/τριών και γονέων, καθώς έχουν ληφθεί υπ’ όψιν, οι συνθέτες διαδικασίες που απαιτεί η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, αλλά και η σημασία της εύστοχης επιλογής σπουδών και επαγγέλματος.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν πρωτογενή και μοναδικά δεδομένα για τα επαγγέλματα του μέλλοντος, την αξία της διεπιστημονικότητας, όπως αυτή έχει θεμελιωθεί από τον Δρ. Χρήστο Ταουσάνη (συγγραφέα, σύμβουλο σταδιοδρομίας), καθώς και κάθε σημαντική πληροφορία που συμβάλει στην εύστοχη επιλογή σπουδών και ορθή συμπλήρωση του μηχανογραφικού.

Επίσης, θα παρουσιαστούν μελέτες για τις προοπτικές των επιστημονικών πεδίων και τη διαφοροποιημένη σταδιοδρομία που μπορούν να ακολουθήσουν και δεν γνωρίζουν πολλοί/πολλές μαθητές/τριες.

Ο κ. Ταουσάνης διαθέτει 20ετή εμπειρία στον κλάδο του Επαγγελματικού Προσανατολισμού, και θα παρουσιάσει με στοχευμένες αναλύσεις και παραδείγματα, όλα αυτά που χρειάζεται να γνωρίζουν οι μαθητές/τριες για να υλοποιηθούν οι στόχοι που έχουν θέσει. Ακόμη, θα εστιάσει στις βασικές αρχές για την εύστοχη διαμόρφωση του μηχανογραφικού. Στο τέλος, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να θέσει απευθείας ερωτήσεις στον ομιλητή.

Το σεμινάριο δίνει μια μοναδική ευκαιρία, σε γονείς και μαθητές/τριες να ανακαλύψουν – μεταξύ άλλων – πληροφορίες για:

  • Έξυπνες επιλογές σπουδών σε όλα τα βαθμολογικά στρώματα
  • Αναδυόμενες ευκαιρίες σπουδών και απασχόλησης στην Ελλάδα
  • Καινοτόμες Εξειδικεύσεις και άγνωστα Επαγγέλματα
  • Τι πρέπει να προσέξετε στη Συμπλήρωση του Μηχανογραφικού
  • Τις διαδικαστικές λεπτομέρειες του συστήματος
  • Την ειδική ενότητα Διεπιστημονικότητα & Διαφοροποιημένη Σταδιοδρομία
    (που αποτελεί αποκλειστική μελέτη της ομάδας μας)
  • Τα 5 βήματα για να φτάσετε στις καλύτερες δυνατές επιλογές