Η Ελληνική Εταιρία για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για την Πολλαπλή Σκλήρυνση το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, στις 6:00 μ.μ., στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων.

Η ημερίδα έχει τίτλο «Και μετά την διάγνωση τι;» και στόχος της είναι να δοθούν απαντήσεις από ειδικούς επιστήμονες πάνω σε διάφορες πτυχές της Πολλαπλής Σκλήρυνσης. Είναι λογικό μετά την διάγνωση να υπάρχουν πολλές απορίες και αγωνίες στους πάσχοντες και τους φροντιστές τους. Η επιστήμη όμως και οι σύγχρονες εξελίξεις μπορούν να δώσουν απαντήσεις και λύσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα. Σε αυτήν την προσπάθεια εντάσσεται και η εκδήλωση αυτή.

Η ιδιαιτερότητα της είναι ότι για πρώτη φορά οι ομιλητές θα είναι τρικαλινοί επιστήμονες. Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων ασχολούνται με διάφορες πτυχές της Πολλαπλής Σκλήρυνσης και το ίδιο παρατηρούμε και στα Τρίκαλα. Από αυτούς, η νευρολόγος Στεφανία Καλαμποκίνη, ο Φυσικοθεραπευτής Θωμάς Μπέσιος και ο Ουρολόγος-Ανδρολόγος Νίκος Κολίτσας, διακεκριμένοι όχι μόνο στα Τρίκαλα, αλλά και στην ακαδημαϊκή κοινότητα, δέχτηκαν με χαρά την πρόσκληση μας να συμμετάσχουν σε αυτήν την εκδήλωση.

Κλείνοντας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Τρικκαίων που με χαρά δέχτηκε να φιλοξενήσει την εκδήλωση στον προσβάσιμο χώρο της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Πρόεδρο της Εταιρίας για την ΣΚΠ, ομότιμο καθηγητή νευρολογίας κ. Αναστάσιο Ωρολογά που παρά το βαρύ του πρόγραμμα δέχτηκε να προεδρεύσει στην ημερίδα.