Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 θα γίνει η Αφή της Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, στις παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η Τελετή Αφής θα αρχίσει στις 11:30, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ).

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα γεννηθεί στα χέρια της πρωθιέρειας, Μαίρης Μηνά, ενώ τη χορογραφία έχει εμπνευστεί και σκηνοθετήσει η χορογράφος, Άρτεμις Ιγνατίου, σε μουσική σύνθεση Δημήτρη Παπαδημητρίου και θα την εκτελέσουν 35 ιέρειες και 15 κούροι. Τις ενδυμασίες των συντελεστών του χορού έχει δημιουργήσει η διεθνούς φήμη σχεδιάστρια, Μαίρη Κατράντζου. Ο Ολυμπιακός Ύμνος θα ερμηνευτεί από την κορυφαία mezzo – soprano, Τζόις Ντι Ντονάτο, και master of ceremonies θα είναι ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, Νίκος Αλιάγας.

Στη συνέχεια, την Ολυμπιακή Φλόγα θα παραλάβει από τα χέρια της πρωθιέρειας, Μαίρης Μηνά, ο χρυσός Ολυμπιονίκης, Στέφανος Ντούσκος, για να αρχίσει η λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους που θα διαρκέσει 11 ημέρες, δηλαδή έως τις 26 Απριλίου.

Στο ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία στο Παρίσι, την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 η Ολυμπιακή Φλόγα περνά από τα Τρίκαλα. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από τον Δήμο Τρικκαίων και την Ελληνική Ολυμπιακή Eπιτροπή, αντιστοίχως.