Το 6ο Meteora Wrestling Academy – διεθνές τουρνουά πάλης φιλοξένησε ο Δήμος Τρικκαίων συμβάλλοντας στην επιτυχία του, με μια ακόμη διοργάνωση διεθνών απαιτήσεων για νέους και νέες να πραγματοποιείται στην πόλη των Τρικάλων.

Με την παρουσία άνω των 300 αθλητών και αθλητριών ηλικίας 12 έως 20 ετών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, η διοργάνωση διεξήχθη την Παρασκευή και το Σάββατο 25 και 26 Οκτωβρίου 2024 στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Τρικάλων.

Επίσης, το τριήμερο 27-29 Οκτωβρίου διεξάγεται προπονητική συνάντηση. Οι αθλητές/τριες προέρχοντας από Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σλοβακία, Μολδαβία, Βόρεια Μακεδονία, Τατζικιστάν, Αγγλία και φυσικά την Ελλάδα, λαμβάνοντας μέρος σε δυνατές αναμετρήσεις.

Το τουρνουά, που πλέον έχει εξελιχθεί σε θεσμό για την τοπική κοινωνία, έδωσε την ευκαιρία στους διαγωνιζόμενους να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους σε ανταγωνιστικές αναμετρήσεις, ενώ απέκτησαν σημαντικές εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν στα επόμενα βήματα τους. Οι αγώνες ήταν σε υψηλό επίπεδο, καλύπτοντας τις ηλικιακές κατηγορίες αγοριών και κοριτσιών από U13 έως U20, στην Ελληνορωμαϊκή και την Ελευθέρα πάλη.

Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης (ΕΛΟΠ) και πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με τον ΑΠΣ Τρίκαλα, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Τρικκαίων.

Ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων Μιχάλης Λάππας τόνισε τη σημασία της διοργάνωσης που φιλοξενούν για έκτη φορά τα Τρίκαλα, μια πόλη με παράδοση στην πάλη.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η αντιπεριφερειάρχης Χρύσα Ντιντή και ο Περιφερειακός σύμβουλος Ντίνος Μπάρδας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς και η εντεταλμένη σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων του Δ. Τρικκαίων Έφη Λεβέντη, εξαίροντας τη συμβολή της διοργάνωσης στην τοπική κοινωνία, τη στήριξη του Δήμου Τρικκαίων στα αθλητικά δρώμενα και το έργο του ΑΠΣ Τρίκαλα.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για την πόλη των Τρικάλων και τον αθλητικό-παλαιστικό κόσμο, συμβάλλοντας στη διάδοση του αθλήματος της πάλης και στην ανάδειξη νέων αθλητών που κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε Ελληνικούς και διεθνείς αγώνες.

Από το γραφείο Τύπου