Το δικό της στίγμα για την επόμενη μέρα στο ΠαΣοΚ που όμως συνδέεται με την επόμενη ημέρα της χώρας, έδωσε το βράδυ της Τρίτης, από τα Τρίκαλα, η υποψήφια πρόεδρος του Κινήματος  Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στην κατάμεστη αίθουσα του Μουσείου Τσιτσάνη.

Η πρώην Κοινοτική Επίτροπος και υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ περιέγραψε το όραμά της για ένα μεγάλο κυβερνών ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι μια βασική προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η πολιτική και στρατηγική του αυτονομία δίνοντας έμφαση, στο θέμα της ηγεσίας καθώς όπως είπε «είναι σαφές ότι οι εκλογές δεν βγάζουν απλά πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά τον ή την πρωθυπουργό της επόμενης κυβέρνησης».

«Γίνεται να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και κυβερνών κόμμα; Και απαντώ, ναι, γίνεται. Πιστεύω βαθιά ότι η ιστορία δίνει ευκαιρίες και κινείται με αλλαγές», τόνισε η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταχειροκροτούμενη από το ακροατήριο.

Στην ομιλία της τόνισε επίσης ότι «με πολλούς από εσάς με συνδέουν κοινοί και διαχρονικοί αγώνες. Εξάλλου έχω ιδιαίτερους δεσμούς με τα Τρίκαλα, καθώς εδώ πήγα στο σχολείο, ως μαθήτρια του δημοτικού».

Την υποψήφια Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ προλόγισε ο Γραμματέας της ΝΕ Τρικάλων Γιάννης Τριγώνης, ενώ αμέσως μετά η κ. Διαμαντοπούλου απευθυνόμενη στον κόσμο είπε «Σας καλώς όλους να συμπορευτούμε μαζί. Σε αυτό τον αγώνα δεν θα αποκλείσουμε κανέναν. Κανέναν από τους πολίτες, οι οποίοι κάποια στιγμή έκαναν μια άλλη επιλογή. Αυτοί που θα έρθουν και θα είναι σύμφωνοι με τις απόψεις μας, θα είναι μαζί μας, θα τους καλέσουμε να ξαναβρεθούμε, να ξανασυστηθούμε και να ξαναπετύχουμε. Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε καλά, πως σε αυτή την κρίσιμη εσωκομματική διαδικασία δεν θα εκλέξουμε μόνο τον επόμενο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τον επόμενο Πρωθυπουργό της χώρας.

Κλείνοντας την ομιλία της η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε «Θα πρέπει εκσυγχρονίσουμε το πολιτικό μας σύστημα, με σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας. Η κεντρική ιδέα είναι η Ελλάδα που παράγει. Πρέπει να παράγει εθνικό πλούτο και μετά τον αναδιανέμει δίκαια».

Λ.Ε. trikalaenimerosi.gr