Η ομάδα The 4th Experiment του Ομίλου Ρομποτικής του 4ου Πειραματικού ΓΕΛ Τρικάλων διακρίθηκε στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση με το έργο «Εξοικονόμηση Ενέργειας και Μείωση Εξόδων για τη Θέρμανση του Σχολικού Κτιρίου με Μηχανική Μάθηση».

Διάκριση του 4ου Πειραματικού ΓΕΛ Τρικάλων στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση

Η ομάδα αποτελείται από τους μαθητές Δεληντζή Αναστάση, Δημητριάδη Θωμά, Μοσχόπουλο Δημήτρη, Μπεσλεμέ Φώτη, Ράπτη Αλέξανδρο, Ράπτη Βασίλη, Παπαθανασίου Βασίλη και Τσαρούχα Κωνσταντίνο και υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Σούλα Νικολέττα. Σημαντική υποστήριξη προσέφερε ο κ. Σιαφαρίκας Χρήστος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός ΗΥ ΕΜΠ.

Τη φετινή χρονιά ο διαγωνισμός επικεντρώθηκε στη Θεματική ενότητα της Πράσινης Οικονομίας που θα είναι Ανοιχτή και Ίση για όλους, και έχει σαν στόχο μέσω της συγγραφής ανοιχτού κώδικα και της χρήσης των ανοιχτών τεχνολογιών, μαθητές και εκπαιδευτικοί, να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε γίνουν δημιουργοί λύσεων και όχι απλοί καταναλωτές ψηφιακών υπηρεσιών.

Στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών δήλωσαν συμμετοχή πάνω από 1700 μαθητές και 310 εκπαιδευτικοί με 164 ομάδες από όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση του έργου εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=W8HPDmT7SN0

ertnews.gr