Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Τρικάλων, Ιωάννης Κουτσονάσιος, μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024 αναφέρει τα εξής: 

"Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ανέδειξε τη ΝΔ στην πρώτη θέση στην Ελλάδα. Με δεδομένες τις ανακατατάξεις στην πολιτική σκηνή χωρών, όπως η Γαλλία, το Βέλγιο ή η Γερμανία, η Ελλάδα καθίσταται πυλώνας σταθερότητας στην Ευρώπη και η ΝΔ βασικός παράγοντας των εξελίξεων στο ΕΛΚ. 

Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο Πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή, το κόμμα μας δεν έφτασε στο στόχο που είχαμε θέσει. 

Πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες που πριν από ένα χρόνο εμπιστεύτηκαν το τιμόνι της χώρας στη ΝΔ, απείχαν και αυτό μας προβληματίζει. Οι ίδιοι πολίτες άλλωστε, δεν επέλεξαν κάποιο άλλο κόμμα, δικαιώνοντας τις δικές του θέσεις. 

Βεβαίως η τεράστια αποχή δεν επιτρέπει να γίνει ακριβής ανάλυση των συσχετισμών που βγήκαν από την ευρωκάλπη της Κυριακής. 

Σε κάθε περίπτωση εμείς σεβόμαστε την επιλογή τους και ακούμε το μήνυμά τους: «Σας εμπιστευόμαστε, αλλά προσπαθείστε περισσότερο, δουλέψτε καλύτερα και γρηγορότερα». 

Το μήνυμα αυτό είναι εύλογο, καθώς βρισκόμαστε στον 5ο χρόνο της διακυβέρνησης, μιας διακυβέρνησης μάλιστα, με πολλές κρίσεις και δυσκολίες. 

Οι πολίτες εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για πράγματα που τους ενοχλούν και τους δυσκολεύουν στην καθημερινότητά τους. 

Εμείς κάνουμε αυστηρά την αυτοκριτική μας, ακούμε τους πολίτες και μετατρέπουμε τις εκλογές αυτές σε αφετηρία μιας νέας διαδρομής προς το 2027. 

Έχουμε 3 χρόνια μπροστά μας χωρίς εκλογές. Και αμέσως στρεφόμαστε με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα. Για περισσότερη δουλειά, λιγότερες αδυναμίες. Για μεγαλύτερη προσπάθεια και μικρότερες αστοχίες.

Ως Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Τρικάλων θα ήθελα αρχικά να συγχαρώ τόσο τους εκλεγέντες, όσο και τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές της ΝΔ, να ευχαριστήσω τους εθελοντές που εργάστηκαν  αμέτρητες ώρες, τους εκλογικούς αντιπροσώπους, τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΕΠ, τους Βουλευτές και πολιτευτές του κόμματος, τα αυτοδιοικητικά μας στελέχη Α΄και Β΄βαθμού, τα μέλη και τους φίλους της ΝΔ που δώσαν την πρωτιά στο Νομό Τρικάλων και μεγαλύτερο ποσοστό από το πανελλήνιο μέσο όρο.

Τέλος ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία τον Γραμματέα Οργανωτικού και Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου Στέλιο Κονταδάκη και τον Τομεάρχη για τα Τρίκαλα Δημήτρη Δρακάκη. 

Συνεχίζουμε όλοι μαζί με Κυριάκο Μητσοτάκη αρχηγό και Πρωθυπουργό".