Δώρα ζωής σε συνανθρώπους προσέφερε 41χρονος που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και έχασε τη μάχη με την ζωή.

Η οικογένεια του δείχνοντας μεγαλείο ψυχής αποφάσισε να προχωρήσει στη δωρεά των οργάνων του.

Η διαδικασία λήψης των οργάνων που κρίθηκαν κατάλληλα ολοκληρώθηκε τις πρωινές ώρες της 20ης Αυγούστου.

Η Χειρουργική Ομάδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης αφαίρεσε τα νεφρικά μοσχεύματα και η Ομάδα Μεταμοσχεύσεων Καρδιάς και Πνευμόνων του Ωνασείου Νοσοκομείου αφαίρεσε τους Πνεύμονες.

Τα όργανα που αφαιρέθηκαν με επιτυχία αναμένονται να μεταμοσχευθούν τις επόμενες ώρες σε ασθενείς οι οποίοι αναμένουν το πολυπόθητο δώρο ζωής και πλέον αισιοδοξούν ότι θα έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου εκφράζει στην οικογένεια του δότη τα ειλικρινή συλλυπητήρια και ταυτόχρονα την ευχαριστεί για το μεγαλείο ψυχής που επέδειξε ευελπιστώντας πως αυτή η ενέργεια των συγγενών θα ευαισθητοποιήσει το κοινωνικό σύνολο.

Παράλληλα ευχαριστεί το προσωπικό: της ΜΕΘ του ΠΓΝΛ όπου νοσηλεύονταν, του Αναισθησιολογικού, του Χειρουργείου, του Μικροβιολογικού – Βιοχημικού – Αιματολογικού Εργαστηρίου, της Αιμοδοσίας και του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος καθώς με την αγαστή συνεργασία τους συνέβαλαν στο να ολοκληρωθεί με επιτυχία η πολύπλοκη και απαιτητική διαδικασία της λήψης οργάνων υπό τον κεντρικό και τοπικό συντονισμό του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

tirnavospress.gr