Μια ακόμη θεσσαλική επιχείρηση επενδύει. Πρόκειται για την βιομηχανία μπισκότων Βιολάντα της οικογένειας Τζιωρτζιώτη από τα Τρίκαλα.

Η Βιολάντα επικεντρώνεται τα τελευταία 20 χρόνια στην παραγωγή προϊόντων ζύμης και έχει κερδίζει τη φήμη του ποιοτικού και ευρηματικού παραγωγού μπισκότων, διανέμοντας τα προϊόντα σε όλη την Ελλάδα.

Η εταιρεία διαθέτει 3 κέντρα διανομής, τα οποία εξυπηρετούν και παρακολουθούν 79 τοπικά κέντρα διανομής, έχοντας έτσι πρόσβαση σε περισσότερα από 16.500 σημεία πώλησης ανά την Ελλάδα. Αυτήν περίοδο η Βιολάντα ΑΕ υλοποιεί επενδυτικό σχέδιο για την επέκταση μονάδας παραγωγής βουτημάτων και κουλουριών στα Τρίκαλα, και έχει υπαχθεί στον αναπτυξιακό νόμο.

Η συνολική ενισχυόμενη δαπάνη ανέρχεται σε 2 εκατ. ευρώ εκ των οποίων ποσό 1,75 εκατ. ευρώ αφορά συμβατική επένδυση και ποσό 240.255 ευρώ αφορά επένδυση με χρηματοδοτική μίσθωση.

Το ποσοστό της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης ανέρχεται σε 45% επί του κόστους των 240.255 ευρώ δηλαδή ποσό επιδότησης 108.114,75 ευρώ. Το δε ποσοστό της φορολογικής απαλλαγής ανέρχεται σε 45% επί του κόστους του 1,7 εκατ. ευρώ, δηλαδή ποσό φορολογικής απαλλαγής 790.085 ευρώ.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από newsbomb.gr)