Μια εντυπωσιακή εικόνα κατέγραψε η κάμερα του meteolive.gr, από την κορυφή Λουπάτα που βρίσκεται στον νομό Τρικάλων. 

Πρόκειται για τέσσερις αναβάτες που ανηφορίζουν στο βουνό, σε υψόμετρο 2.060 μέτρων μέσα στο κατάλευκο χιονισμένο τοπίο. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το meteolive.gr στην σελίδα του στο facebook, η εικόνα μοιάζει σαν κινηματογραφική ταινία του σινεμά μέσα στα χιόνια.. 

Η κορυφή Λουπάτα αποτελεί το νοτιότερο κομμάτι της Πίνδου μαζί με τις κορυφές της Μαρόσας με υψόμετρο 2.020 μ. και του Αυγού στα 2.146 μ. 

Έχουν κατεύθυνση Α-Δ και είναι ένα μεγάλο ορεινό συγκρότημα με σπουδαία σημασία για την ευρύτερη περιοχή. Δάση χαμηλά, βοσκές ψηλότερα και αλπικές πανύψηλες κορυφές που χαρακτηρίζουν το βουνό. Στην ουσία είναι τρία βουνά σε ένα, αφού βαθιές χαράδρες και γκρεμοί χωρίζουν την μια κορυφή από την άλλη.

Το Αυγό βρίσκεται απέναντι από το Περτούλι και ο μεγάλος ορεινός όγκος της Μαρόσας - Αυγού ξεκινά λίγο μετά την Πύλη και φτάνει στον Αχελώο με μήκος που ξεπερνά τα 25 χιλιόμετρα. Η εντυπωσιακή κορυφογραμμή με τις ψηλές κορυφές μεταξύ Λουπάτας και Αυγού κεντρίζουν το ενδιαφέρον των ορειβατών, με αρκετούς συλλόγους και ορειβατικές ομάδες να επιδιώκουν την ανάβασή της.  

trikalaenimerosi.gr