Αναταραχή έχει προκαλέσει στο ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Τρικάλων η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων δημοσκόπησης, που διενεργήθηκε πρόσφατα στην περιοχή και αφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της το μεγαλύτερο ποσοστό καταγράφεται υπέρ της υποψηφιότητας του Γιώργου Οικονόμου με ποσοστό 65% και ακολουθούν ο Γιώργος Ηλιάδης με ποσοστό 35% και ο Σωτήρης Μπλέτσας με 25%.

Άμεση και αιχμηρή ήταν η αντίδραση του Γιώργου Ηλιάδη, που πρόκειται να κατέλθει με το ψηφοδέλτιο του κόμματος, ο οποίος ανέφερε τα εξής: 

Όταν το αγχος και η ανασφάλεια (πριν καν ανακοινωθούν επίσημα τα ψηφοδέλτια του κόμματος) συνδυάζεται με πλεόνασμα αλαζονείας και έλλειψη δεοντολογίας και αξιοπρέπειας τότε δεν υπάρχουν όρια.. και το τερματίζεις…

Έτσι λοιπόν στα Τρίκαλα το ζήσαμε και αυτό με την διενέργεια δημοσκόπησης με δήθεν υποψηφίους, δήθεν αποτελέσματα, δήθεν πρωτιές τα οποία ο παραγγέλλων και πληρώνων ταυτόχρονα σπεύδει να διαλαλήσει με χαρά.

Είναι χρέος των οργάνων του ΠΑΣΟΚ (κεντρικά ή τοπικά) να δώσουν τις απαραίτητες διευκρινήσεις για το τι ακριβώς σημαίνει η περίεργη έκφραση “παραγγελία δημοσκόπησης από μικτό σχήμα μέσα από το ΠΑΣΟΚ” την οποία έκπληκτοι ακούσαμε σήμερα σε ραδιόφωνο της πόλης από τοπικό στέλεχος.

Έχω κάθε πρόθεση και διάθεση να δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την επιτυχία των πολιτικών στόχων του κόμματος μου, όπως άλλωστε πάντα έπραξα μέχρι σήμερα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχτώ αντιδεοντολογικές και ανήθικες συμπεριφορές.

Ως εκ τούτου περιμένω με ενδιαφέρον τις σχετικές διευκρινήσεις προκειμένου να λάβω και εγώ τις δικές μου αποφάσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση του Σωτήρη Μπλέτσα, ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:  

Για τις ιδιόμορφες και «κατασκευασμένες» δημοσκοπήσεις στα Τρίκαλα, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, έχω να δηλώσω ότι:
Τα πραγματικά προβλήματα των Τρικαλινών και όλου του Ελληνικού λαού είναι η φτώχεια, η ανέχεια, η ακρίβεια και το έλλειμμα δημοκρατίας και πολιτικής. Οι προσωπικές φιλοδοξίες δεν αφορούν κανένα και παραμένουν άνευ νοήματος, ειδικά αν δεν συνοδεύονται με στιβαρές και φερέγγυες πολιτικές προτάσεις και δεν υπηρετούν συλλογικά οράματα και στόχους. Πόσο μάλλον όταν γίνονται με τρόπο αθέμιτο και αντιδεοντολογικό. Οι ψηφοφόροι δεν μπορεί να είναι «στόχοι» των όποιων πολιτευτών, αλλά αποτελούν τους μόνους και αποκλειστικούς εντολείς, ειδικά για όσους από εμάς υπηρετούμε την δημοκρατική παράταξη.

Σε ότι με αφορά προσωπικά, ήμουν και παραμένω ένας στρατιώτης της παράταξης. Δεν είναι αυτοσκοπός για μένα να εκλεγώ βουλευτής, Εάν η παράταξη κρίνει ότι μπορώ να προσφέρω στον τόπο μου, εγώ θα είμαι εκεί για να το κάνω. Τόσο απλά είναι τα πράγματα!

Για το θέμα τοποθετήθηκε το πρωί της Πέμπτης ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Γιάννης Τριγώνης, τονίζοντας πως καμία δημοσκόπηση δεν έχει διεξαχθεί από το κεντρικά του κόμματος, μιλώντας στη Λέσχη 97,6.  

Το κόμμα δεν έχει παραγγείλει καμία δημοσκόπηση. Η ενημέρωση που είχα κι εγώ είναι ότι η συγκεκριμένη δημοσκόπηση παραγγέλθηκε από κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ενδιαφερόντουσαν να δουν πώς πηγαίνει το κόμμα, αλλά και τη δυναμική κάποιων προσώπων. Θεωρώ ότι αυτός που είχε ενδιαφέρον να κάνει κάτι τέτοιο ήταν ο Γιώργος Οικονόμου. Παρόλα αυτά νομίζω ότι παρερμηνεύτηκε κάποια δήλωση του, περί μεικτού σχήματος από το ΠΑΣΟΚ.

Εγώ σαν γραμματέας δεν έχω καμία δικαιοδοσία να κρίνω αν μια κίνηση ενός υποψηφίου είναι σωστή ή λάθος. Από δω και πέρα σε όλες οι περιοδείες που θα κάνουμε θα συμμετέχουν όλοι οι υποψήφιοι και τα στελέχη μας, επί ίσοις όροις. Από τα όργανα του κόμματος δεν υπάρχει καμία πριμοδότηση σε κανέναν υποψήφιο, είναι σαφές. Τη μάχη θα τη δώσουμε όλοι μαζί, όπως μπορεί ο καθένας καλύτερα.

Πάντως για τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων υπάρχουν και ρήτρες εμπιστευτικότητας, οπότε αυτοί που τα διαρρέουν τα γνωρίζουν μόνο.

trikalaenimerosi.gr