Με το κεφάλι ψηλά, όπως τονίζουν, και με άλλες μορφές αγώνα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες των Τρικάλων. 

Αποχωρώντας από τα μπλόκα αύριο Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου θα δώσουν και πάλι το δυναμικό τους παρόν στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων, όπου με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα θα συμμετέχουν στην 24ωρη πανεργατική απεργία, έναν χρόνο μετά την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. 

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων "Η Άνοιξη", η κυβερνητική άρνηση δεν μας πτοεί. Συνεχίζουμε τον αγώνα. Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους όλης της Ελλάδας που πάνω από ένα μήνα βρίσκονται στα μπλόκα του αγώνα παλεύοντας για την επιβίωση, για το δικαίωμά μας να παράγουμε και να ζούμε με αξιοπρέπεια από τη δουλειά μας.

Στα μπλόκα μάς έβγαλαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Το εισόδημά μας έχει συρρικνωθεί, λόγω του πολύ υψηλού κόστους παραγωγής, των χαμηλών τιμών που αναγκαζόμαστε να πουλήσουμε τα προϊόντα μας, των περικοπών στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ της ΕΕ, των τεράστιων ζημιών στην παραγωγή από πλημμύρες, αρρώστιες.

Χαιρετίζουμε  τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες και εμπόρους, τη νεολαία των σπουδών, τους συνταξιούχους και τις γυναίκες των λαϊκών νοικοκυριών που εξέφρασαν με κάθε τρόπο και παντού την συμπαράστασή τους στις κινητοποιήσεις μας, μη επιτρέποντας στην κυβέρνηση και τους διάφορους "καλοθελητές" που καιροφυλακτούσαν να δημιουργήσουν κλίμα "κοινωνικού αυτοματισμού" σε βάρος του αγώνα της αγροτιάς.  

Η πάλη μας για την επιβίωση της αγροτιάς έγινε υπόθεση όλου του λαού που πλέον συνειδητοποιεί ότι το δικαίωμά του να έχει φθηνά, ποιοτικά και υγιεινά προϊόντα για τη διατροφή και την κάλυψη άλλων βιοτικών αναγκών εξαρτάται από το αν ο αγρότης, ο κτηνοτρόφος, ο μελισσοκόμος, θα μπορεί να παράγει και να ζει από τη δουλειά του.

Μαζικά συμμετείχαμε στο μεγάλο παναγροτικό, πανελλαδικό συλλαλητήριο με τρακτέρ που τα μπλόκα οργανώσαμε στις 20 Φλεβάρη, στην πλατεία Συντάγματος.

Η μεγάλη επιτυχία αυτού του συλλαλητηρίου έγραψε ιστορία και αποτελεί παρακαταθήκη για τους αγώνες μας που θα έλθουν.

Η κυβέρνηση της ΝΔ μας "πρόσφερε" λίγα ψίχουλα που και αυτά ήταν αποτέλεσμα των αγώνων μας, παρά το γεγονός ότι, κάτω από την πίεση της λαϊκής αποδοχής και στήριξης που είχαμε και η ίδια αναγκάστηκε να αναγνωρίσει πως ήταν δίκαια.

Βεβαίως, εμείς δεν υποτιμούμε κανένα κέρδος μας όταν έρχεται ως αποτέλεσμα των αγώνων μας - αυτό, άλλωστε, είναι μια ακόμα απτή απόδειξη  πως έχουν άδικο όσοι, κατά καιρούς, μιλούν για «αναποτελεσματικότητα των αγροτικών αγώνων» - αλλά διαμηνύουμε στην κυβέρνηση ότι με τα ψίχουλα δεν μπορούμε να ζήσουμε.  

Την Κυριακή 10 Μαρτίου οι αγρότες των Τρικάλων δίνουν νέο αγωνιστικό ραντεβού στο Κιλελέρ, για την 114η επέτειο της εξέγερσης των Θεσσαλών κολίγων, στον τόπο της θυσίας τους. 

trikalaenimerosi.gr