Στην προστασία και στην αντιμετώπιση κοινωνικών φαινομένων και θεμάτων που απασχολούν ανήλικους θα συμβάλει ο Δήμος Φαρκαδόνας. Από εδώ και στο εξής ο Δήμος Φαρκαδόνας θα εκπροσωπείται στο Δίκτυο Παιδικής Προστασίας από δυο κοινωνικούς λειτουργούς που θα ασχοληθούν με τυχόν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας κι όχι μόνο, με θύματα παιδιά. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα krinitrikalon.gr τις προηγούμενες ημέρες συγκροτήθηκε η Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων η οποία απαρτίζεται από Ζαχαροπούλου Σωτηρία, Κοινωνική Λειτουργό T.Ε., απασχολούμενη του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στο Δήμο Φαρκαδόνας και Νιάρη Διαμάντω, Κοινωνική Λειτουργός Τ.Ε., απασχολούμενη του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.

«Η σύσταση της συγκεκριμένης ομάδας θεωρούνταν απαραίτητη. Αν και στην περιοχή μας δεν έχουν καταγραφεί περιστατικά με θύματα παιδιά, οφείλουμε και πρέπει να έχουμε τα μάτια ανοιχτά για την αποτροπή τέτοιων δυσάρεστων φαινομένων», σημείωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων κ. Κώστας Κοσμάς.

Οι δυο κοινωνικοί λειτουργοί θα συνιστούν τα πρόσωπα αναφοράς του Δήμου για τη λειτουργία της Εθνικής Γραμμής Προστασίας του Παιδιού (Γραμμή 1107, η οποία θα λειτουργήσει στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης) και θα πραγματοποιούν κοινωνικές έρευνες για θέματα κακοποίησης ανηλίκων και συμβάντων έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο όταν: δέχονται σχετική ειδοποίηση από την Εθνική Γραμμή Παιδικής Προστασίας, δέχονται καταγγελία, έστω και ανώνυμη, για κακοποίηση ανηλίκου στα όρια του Δήμου ή λαμβάνουν εισαγγελική εντολή για τη διεξαγωγή σχετικής έρευνας.