Συνεχείς είναι οι παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων δίνοντας λύσεις σε προβλήματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των πολιτών. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας του τόσο με τους Δημάρχους, τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, όσο και με τους συλλόγους του Νομού, επιλύει προβλήματα και ικανοποιεί αιτήματα, δίνοντας έτσι λύσεις και κάνοντας με ελάχιστους πόρους πλέον από την Πολιτεία ότι είναι δυνατόν για να είναι πιο εύκολη η καθημερινότητα των κατοίκων, αλλά και όσων επισκέπτονται το Νομό μας.
Ειδικά δε, όταν πρόκειται για άτομα με ειδικές δεξιότητες τα οποία χρήζουν σεβασμού και σωστής αντιμετώπισης από την Πολιτεία. Σε αυτό το πλαίσιο η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, προχώρησε μπροστά ακριβώς από το κτίριο όπου στεγάζεται, (κτίριο πρώην Νομαρχίας), στην παραχώρηση χώρου στάθμευσης οχημάτων για άτομα με ειδικές δεξιότητες. Ο συγκεκριμένος χώρος καθαρίστηκε, βάφτηκε, τοποθετήθηκε ειδική σήμανση, προκειμένου οι συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα να μπορούν να σταθμεύουν στο κέντρο της πόλης χωρίς να υποστούν την ταλαιπωρία εύρεσης θέσης στάθμευσης.
Επίσης συνεργείο στον επαρχιακό δρόμο Πλατάνου – Ριζώματος αποκατέστησε ζημιές στο οδόστρωμα οι οποίες ήταν εξαιρετικά επικίνδυνες για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος. Γνωρίζοντας το συγκεκριμένο θέμα και τους κινδύνους που ελλόχευαν οι ζημιές στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Μιχαλάκης έδωσε εντολή σε ειδικό συνεργείο, το οποίο αποκατάστησε τις ζημιές και φυσικά την ασφαλή διέλευση των διερχόμενων οχημάτων.