Το Σχολείο μας συμμετείχε για έβδομη συνεχή χρονιά στο 18ο συνέδριο DSAMUN που διοργάνωσε η Γερμανική Σχολή Αθηνών από τις 23 έως στις 25 Οκτωβρίου 2015. Συγκεκριμένα, με συνοδούς την κα Κόσσυβα Βίβιαν, καθηγήτρια της αγγλικής γλώσσας, και την κα Ατούν Τζίνα, καθηγήτρια της γαλλικής γλώσσας εκπροσώπησαν το σχολείο οι μαθητές της γ΄ Γυμνασίου (Εβίτα Μάνου, Έλια Κωστοπούλου, Κωνσταντίνα Αλεξανδρή, Καρολίνα Τσιουμή) της Α΄ Λυκείου (Ανδριώτη Βασιλίνα, Εύα Ντέλκου, Βασίλης Καλόγηρος, Θάνος Σιούλας) και της Β΄ Λυκείου (Ειρήνη Φιλίππου).
Την πρώτη μέρα του συνεδρίου όλοι οι συμμετέχοντες καλωσορίστηκαν και παρακολούθησαν την εναρκτήρια τελετή, στην οποία ξεχώρισαν οι ομιλίες των διοργανωτών και υπευθύνων του συνεδρίου αλλά και ορισμένων σημαντικών εκπροσώπων ξένων χωρών και πρεσβειών. Στη συνέχεια, συγκεντρωθήκαμε ο καθένας στην επιτροπή του, όπου έγινε η πρώτη επαφή με τα θέματα που καλούμασταν να συζητήσουμε τη φετινή χρονιά. Τα θέματα αυτά αφορούσαν σε κοινωνικά, περιβαλλοντικά, πολιτικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χώρες παγκοσμίως σήμερα, όπως ο παγκόσμιος αφοπλισμός, κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες στις εμπόλεμες ζώνες, το πρόβλημα των ναρκωτικών και άλλα. Ως Εκπαιδευτήρια «Αθηνά» εκπροσωπούσαμε τη χώρα Κροατία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μαθήτρια της Α΄ Λυκείου Βασιλίνα Ανδριώτη ορίστηκε Πρέσβης της χώρας και εκφώνησε λόγο στην εναρκτήρια τελετή.
Η δεύτερη και τρίτη μέρα ήταν οι μέρες που παρουσιάστηκαν τα συμπεράσματα και προτάθηκαν λύσεις για τα θέματα υπό συζήτηση της κάθε ομάδας. Εμβαθύναμε, αντιπαρατεθήκαμε, υποστηρίξαμε την άποψή μας και τέλος ψηφίσαμε, όπως θα γινόταν σε ένα ανάλογο συνέδριο του ΟΗΕ. Με αυτόν τον βιωματικό τρόπο νιώσαμε ως Ευρωπαίοι πολίτες να βγάζουμε την Ευρώπη από τα "αδιέξοδα" που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ηγέτες της .
Πέρα από όσα αναφέρθηκαν, μέσα από τη συμμετοχή μας στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα ήρθαμε σε επαφή και δημιουργήσαμε φιλίες με παιδιά από όλη την Ελλάδα αλλά και από όλο τον κόσμο. Αυτό άλλωστε είναι και το βαθύτερο νόημα όλης της διοργάνωσης, η ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων ανάμεσα σε παιδιά διαφορετικής κουλτούρας και πολιτισμού καθώς και η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών. Είμαστε βέβαιοι ότι το Σχολείο μας θα συνεχίσει να συμμετέχει σε τέτοιου είδους διοργανώσεις, προάγοντας έτσι την πολυπολιτισμικότητα, την καλλιέργεια του πνεύματος, τη συνεργασία και την εξάσκηση της αγγλικής γλώσσας.

Αλεξανδρή Κωνσταντίνα, Κωστοπούλου Έλια, Μάνου Εβίτα
Μαθήτριες της γ΄ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά»