Αισθητική βελτίωση για την πόλη αποτελεί η μείωση των αφισών και πανό που τοποθετούνται ειδικά το καλοκαίρι, για τη διαφήμιση πλήθους εκδηλώσεων. Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της δημοτικής αρχής με δεδομένη την εμπειρία των προηγούμενων ετών, οπότε παρατηρούνταν το φαινόμενο της κάλυψης πλήθους δημοσίων και ιδιωτικών κτηρίων και χώρων από αφίσες, ο Δήμος Τρικκαίων υπενθυμίζει ότι προέχει η εικόνα της καθαρής πόλης.
Εκτός από τη ρύπανση του περιβάλλοντος - με την καταστροφή των παρανόμως ανηρτημένων αφισών - ανακύπτουν ζητήματα εργατοωρών και κόστους για τα συνεργεία του Δήμου, που επιφορτίζονται με την αποκαθήλωση των αφισών. Ταυτοχρόνως, σε ολόκληρη την πόλη αλλά και σε πολλά σημεία του Δήμου, παρατηρήθηκε ήδη το φαινόμενο της συνεχούς επικάλυψης εκδηλώσεων, κάτι που δημιουργεί προβλήματα και στην πληροφόρηση των πολιτών.
Ο Δήμος Τρικκαίων και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Χρυσόστομος Κυρίτσης υπενθυμίζει ότι κυρίαρχο μέλημα όλων, όσοι ασχολούνται με τον συγκεκριμένο τομέα, είναι η τήρηση των υφισταμένων διατάξεων για την υπαίθρια διαφήμιση. Η συνευθύνη ως απαραίτητο στοιχείο για τη βελτίωση της εικόνας του Δήμου Τρικκαίων και της πόλης των Τρικάλων ειδικότερα, είναι εξαιρετικά σημαντικά, επισημαίνει ο κ. Κυρίτσης. Και τονίζει ότι ο Δήμος Τρικκαίων διαθέτει πλήθος διαφημιστικών πλαισίων και δυνατοτήτων, προκειμένου να διαφημιστεί κάθε εκδήλωση., Εξάλλου, σημείωσε, ουδείς επιδιώκει να κινηθεί η διαδικασία επιβολής των από τον νόμο διατάξεων για τη μη τήρηση των κανόνων περί τη διαφήμιση.
Ο Δήμος Τρικκαίων είναι πάντα πρόθυμος να εξυπηρετεί διά των υπηρεσιών του, όλους τους εμπλεκόμενος με την υπαίθρια διαφήμιση. Για κάθε απορία, ενημέρωση και πληροφόρηση, υπάρχει το τηλέφωνο 2431353323 (κα. Ευαγ. Τζέλη), στο οποίο δίνονται οι σχετικές απαντήσεις και διευκρινίσεις.