Aλλα δύο έργα που αφορούν την περιφέρεια του δήμου Τρικκαίων (Ρίζωμα και Πλάτανο) εντάσσονται σε πρόγραμμα.  Πρόκειται για την  «Κατασκευή Αθλητικού Πάρκου Τ.Κ. Ριζώματος Δ. Τρικκαίων» και την «Αντικατάσταση τμημάτων υφιστάμενου επιφανειακού αρδευτικού δικτύου με υπόγειο, στα αγροκτήματα αναδασμού των Τ.Κ. Ριζώματος και Πλατάνου της Δ.Ε. Παραληθαίων του Δήμου Τρικκαίων». Η σχετική ενημέρωση έφτασε σήμερα στο τμήμα Προγραμματισμού και Ανάπτυξης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τρικκαίων, από την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Προγράμματος Αγροτική Ανάπτυξη 2007 – 2013, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα κ. Δημήτρη Μελά από τις 27 Ιανουαρίου 2015.

Όπως αναφέρεται από το γραφείο Τύπου του δήμου η ένταξη είναι το αποτέλεσμα σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε πριν δύο μήνες (στις 10 Δεκεμβρίου 2014) στο Δημαρχείο, μετά από πρόσκληση του αρμόδιου αντιδημάρχου Προγραμαμτισμού κ. Χρυσόστομου Κυρίτση. Αφορούσε στην άμεση υποβολή προτάσεων για υπολειπόμενες προσκλήσεις στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 – 2013, γνωστότερου ως «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Παρότι το πρόγραμμα λήγει, υπήρχαν διαθέσιμοι κωδικοί, οπότε, η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών διά της προϊσταμένης κ. Φανής Τσαπάλα και της προϊσταμένης του τμήματος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Θεοδ. Σαργιώτη παρουσίασαν εκτενώς στους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και στους δημοτικούς συμβούλους των Δημοτικών Ενοτήτων Παραληθαίων και Παληοκάστρου, τις δυνατότης του προγράμματος. Εκλήθησαν τότε μόνο οι εκπρόσωποι των πολιτών των συγκεκριμένων τέως Δήμων, καθώς το πρόγραμμα αφορούσε σε περιοχές των τέως ΟΠΑΑΧ. Μετά από συζήτηση και αφού αναφέρθηκαν και μελετήθηκαν οι προϋπάρχουσες προτάσεις ή/και μελέτες για την περιοχή, αποφασίστηκε η υποβολή πρότασης για τα δύο παραπάνω έργα. Η υποβολή έγινε στο μέτρο 3.21 του προγράμματος (21 «Βασικές Υπηρεσίες για την οικονομία και τον αγροτικό πληθυσμό»), προκειμένου να είναι πιο εύκολη και γρήγορη η ένταξή τους. Κάτι που σημαίνει ότι από την αρχή, έγιναν κινήσεις που θα επέτρεπαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Τα έργα

Το πρώτο έργο, «Κατασκευή Αθλητικού Πάρκου Τ.Κ. Ριζώματος Δ. Τρικκαίων» έχει προϋπολογισμό 369.000 ευρώ (216.138 ευρώ οι εργασίες και 69.000 ευρώ ο ΦΠΑ).

- Θα κατασκευαστούν γήπεδα αθλοπαιδιών, δηλαδή- γήπεδο καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ) και πετοσφαίρισης (βόλεϊ) σε υφιστάμενη βάση, αντισφαίρισης (τένις) και γήπεδο ποδοσφαίρου (5Χ5).

- Θα διαμορφωθεί κατάλληλος χώρος για περίπατο και τρέξιμο. θα τοποθετηθούν ξύλινες πέργκολες, παγκάκια ξεκούρασης , βρύση, κάδοι απορριμμάτων και ιστοί φωτισμού.
- Όλα τα παραπάνω θα υλοποιηθούν σε δημοτική έκταση  που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το υφιστάμενο γήπεδο ποδοσφαίρου του Ριζώματος. Το γήπεδο ποδοσφαίρου 5x5 διαστάσεων 25mx42m καθώς και το γήπεδο αντισφαίρισης διαστάσεων 24mx11m θα κατασκευαστούν νοτιοδυτικά του γηπέδου . 
Το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους.
Το δεύτερο έργο «Αντικατάσταση τμημάτων υφιστάμενου επιφανειακού αρδευτικού δικτύου με υπόγειο, στα αγροκτήματα αναδασμού των Τ.Κ. Ριζώματος και Πλατάνου της Δ.Ε. Παραληθαίων του Δήμου Τρικκαίων» έχει προϋπολογισμό 576.000 ευρώ (από τα οποία, 59.546,35 ευρώ για απρόβλεπτα, 11.770,68 ευρώ για αναθεώρηση και 107.707,32 ευρώ για ΦΠΑ).
- Το έργο αφορά στη βελτίωση και εκσυγχρονισμό των συνθηκών άρδευσης στα αγροκτήματα αναδασμού σε Ρίζωμα και Πλάτανο. Θα αντικατασταθεί το ήδη υπάρχον επιφανειακό δίκτυο μεταφοράς και διανομής αρδευτικού νερού που τροφοδοτείται από τις γεωτρήσεις Τ-111, Τ-100, Τ-99, Τ-51, Β-20 και ΣΤΕΦΑΝΙ, με υπόγειο δίκτυο πλαστικών σωλήνων από σκληρό
PVC, διατομών Φ140 και Φ110. 

- Οι αγωγοί τοποθετούνται κατά μήκος των ζωνών των έργων αναδασμού, στα όρια των ιδιοκτησιών και των αγροτικών δρόμων.

- Ο αγωγός τοποθετείται κατά τρόπο που να περιβάλλεται με άμμο, και στη συνέχεια, αφού δοκιμαστεί, επιχώνεται με τα προϊόντα εκσκαφής. Ανά 50 μ. περίπου θα εξοπλιστεί με υδροληψίες, επί των οποίων θα προσαρμοστεί το κινητό σωληνωτό δίκτυο του παραγωγού για την απόληψη του απαιτούμενου νερού.

- Επιπλέον το δίκτυο θα εφοδιαστεί με αντιπληγματικές βαλβίδες, αεροεξαγωγούς καθώς και δικλείδες, τοποθετούμενες εντός φρεατίων από σωλήνες, οι οποίες θα εξέχουν από το έδαφος περίπου 0,50μ.