Αμεσα προσλήψεις για να καλυφθούν τα πολλά κενά που υπάρχουν στο νοσοκομείο ζητούν οι γιατροί με νέα παρέμβασή τους. Ειδικότερα οι παθολόγοι του νοσοκομείου αναφέρονται στις συνθήκες που επικρατούν στις κλινικές με τις πληρότητες εδώ και πολύ καιρό να φτάνουν στο 160% καθώς δέχονται περιστατικά και από άλλες κλινικές. Στο κείμενό τους, όπου περιγράφουν με γλαφυρότητα την κατάσταση που επικρατεί, αναφέρουν τα ακόλουθα:
“Τα τελευταία χρόνια έχουν αποχωρήσει από το νοσοκομείο Τρικάλων πέντε(5) παθολόγοι (τέσσερις μόνιμοι και ένας επί τριετία επικουρικός) οι οποίοι ουδέποτε αντικαταστάθηκαν. Η τελευταία αποχώρηση έγινε πριν δύο μήνες.
Οι παθολόγοι πέραν της εργασίας τους στις κλινικές έχουν καθημερινά τακτικό ιατρείο και καλύπτουν το μεγαλύτερο όγκο των έκτακτων περιστατικών (ΤΕΠ). Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν πνευμονολογική, νευρολογική, γαστρεντερολογική, νεφρολογική, ογκολογική, ψυχιατρική κλινική ή τμήμα όλοι οι ασθενείς με προβλήματα που ανάγονται στις παραπάνω ειδικότητες νοσηλεύονται στις παθολογικές κλινικές. Επίσης ελλείπουν παντελώς ρευματολόγος και ενδοκρινολόγος. Το τελευταίο χρόνο λόγω αποχωρήσεων ιατρών στην ΩΡΛ και ουρολογική κλινικές αυτές στελεχώνονται πλέον μόνο με ένα ιατρό. Εφημερεύουν δε επτά μόνον ημέρες το μήνα. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω πολλοί ασθενείς με ΩΡΛ και ουρολογικά προβλήματα νοσηλεύονται και αυτοί στις παθολογικές κλινικές. Η προσέλευση στα ιατρεία των επειγόντων περιστατικών έχει αυξηθεί κατακόρυφα αφενός λόγω της οικονομικής δυσπραγίας του πληθυσμού αφετέρου δε λόγω της αυξημένης νοσηρότητας κυρίως τους χειμερινούς μήνες. Οι πληρότητες των παθολογικών κλινικών είναι εδώ και πολύ καιρό στα επίπεδα του 160% τουλάχιστον. Είναι θέμα χρόνου λοιπόν η λειτουργική κατάρρευση αυτών όπως έγινε και στην παιδιατρική κλινική. Αυτό εν τις πράγμασι σημαίνει και κατάρρευση του νοσοκομείου. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι πάνω από το 65% των νοσηλευομένων σε αυτό ευρίσκονται στις παθολογικές κλινικές. Για ευνόητους λόγους (προεκλογική και άμεση μετεκλογική περίοδος) δε γνωστοποιήσαμε μέχρι τώρα όλα τα παραπάνω, δηλαδή δεν ήταν δυνατόν να ληφθούν αποφάσεις. Σημειωτέων ότι από πενταετίας υπήρχε διαδικασία πρόσληψης δύο παθολόγων και τριών ιατρών ΤΕΠ, η οποία δεν ευδοκίμησε.
Ζητούμε την άμεση προκήρυξη μιας τουλάχιστον θέσεως επικουρικού ιατρού και σε εύλογο χρόνο την προκήρυξη δύο θέσεων μονίμων ιατρών”.