Σοβαρή επιδείνωση του καιρού που θα ξεκινήσει από τη δυτική Ελλάδα αναμένεται σήμερα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Κύριο χαρακτηριστικό της θα είναι τα διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας τα οποία θα χαρακτηρίζονται από τοπικά πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά, ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά και πολύ θυελλώδεις νοτιάδες, τόσο στα πελάγη όσο και στα ηπειρωτικά. 

Συγκεκριμένα, για σήμερα Παρασκευή προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κυρίως σε περιοχές της βορειοδυτικής χώρας και του Αιγαίου, αλλά και σταδιακή σημαντική επιδείνωση του καιρού στα δυτικά με τοπικά πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και θυελλώδεις νοτιάδες. Μέχρι το βράδυ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης στο Αιγαίο καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και σε ημιορεινά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας, με υψόμετρο άνω των 1.000 μ.

Ισχυρούς ανέμους όμως θα έχουμε και στην ξηρά, κυρίως στην οροσειρά της Πίνδου, στο Μαίναλο στην Πελοπόννησο αλλά και στο Θεσσαλικό κάμπο (Τρίκαλα – Λάρισα). Ισχυροί θα είναι οι άνεμοι και στον Θερμαϊκό κόλπο με τη Χαλκιδική και τη Θάσο.