Συνεχίζεται η ουσιαστική συμβολή του Δήμου Τρικκαίων στην αντιμετώπιση συνεπειών της κρίσης. Μέσω του προγράμματος «Συνεισφέρω» και των Κοινωνικών Δομών που δημιουργήθηκα και λειτουργούν με την ευθύνη της αμκε «Συνειρμός», συμπολίτες έχουν τη δυνατότητα να βελτιώνουν την καθημερινότητά τους. Η κοινωνική λογοδοσία αποδεικνύει ότι η συνεργασία Δήμου, ιδιωτών, επιχειρήσεων και των εργαζομένων, αποτελεί το καλύτερο μέσο προώθησης της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνεισφοράς. Με βάση τα στοιχεία, οι συγκεκριμένες Δομές το δίμηνο Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2015 λειτούργησαν προς όφελος των πολιτών, ως εξής:
Κοινωνικό Παντοπωλείο
Οικογένειες που εξυπηρετήθηκαν με «καλάθι» αξίας 40 ευρώ, ανέρχονται σε 155 το Νοέμβριο και 159 το Δεκέμβριο. Οικογένειες που εξυπηρετήθηκαν με «καλάθι» μικρότερης αξίας, ανέρχονται σε 67 το Νοέμβριο και 101 το Δεκέμβριο. Το σύνολο των οικογενειών που εξυπηρετήθηκαν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, φτάνουν σε 222 το Νοέμβριο και 260 το Δεκέμβριο. Η μηνιαία αξία προϊόντων που χορηγήθηκαν, ανέρχεται σε 7.250 ευρώ για το Νοέμβριο και 7.875 ευρώ το Δεκέμβριο.
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας
Οι δημότες που εξυπηρετήθηκαν για το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας ανέρχονται σε 106 το Νοέμβριο και 106 επίσης το Δεκέμβριο.
Κοινωνικό Εστιατόριο
Οι Δημότες που εξυπηρετήθηκαν το Νοέμβριο ανέρχονται σε 224 και 226 το Δεκέμβριο. Ο αριθμός των μερίδων που διατέθηκαν φτάνουν σε 4.077 για το Νοέμβριο και 3.794 το Δεκέμβριο.
Κοινωνικό Φαρμακείο
Οι Δημότες που εξυπηρετήθηκαν με φάρμακα για το Νοέμβριο ανέρχονται σε 105 και 112 το Δεκέμβριο. Η αξία των φαρμάκων που χορηγήθηκαν φτάνουν σε 3.880 ευρώ για το Νοέμβριο και 4.070 ευρώ το Δεκέμβριο.