Στην παρουσία του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1, ο πρώην Υπουργός Ανάπτυξης και Βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ κ. Κώστας Σκρέκας αναφέρθηκε στην πορεία της οικονομίας, δίνοντας έμφαση στα ζητήματα των δημοσίων εσόδων, της δίκαιης φορολόγησης , στην πάταξη της διαπλοκή και φοροδιαφυγής, αλλά και στην αναγκαιότητα για συνεργασίες που διασφαλίζουν τη σταθερότητα και απορρέουν από τις επιλογές των πολιτών.
Ειδικότερα ο κ. Σκρέκας αναφερόμενος στο θέμα της διαπλοκής στην οικονομική δραστηριότητα επεσήμανε πως «το πρόβλημα της διαπλοκής είναι ισχυρό και πραγματικό στη χώρα μας, είναι ένα απόστημα που πρέπει να σπάσει. Αυτό το πράγμα δεν πρέπει να είναι αντικείμενο κομματικής εκμετάλλευσης, αλλά εθνικής συνεννόησης». Συνέχισε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στα έσοδα του κράτους τα οποία για το 2015 βαίνουν μειούμενα, σημειώνοντας πως «φέτος το κράτος έχει λιγότερα έσοδα κατά 4 δις από τη φορολογία, περίπου 3 δις περισσότερα ληξιπρόθεσμα, το επίδομα θέρμανσης δε δόθηκε ακόμη ολόκληρο στους δικαιούχους, ο ΦΠΑ στην εστίαση πήγε από 13 σε 23%, ΦΠΑ στα τρόφιμα από 13 σε 23% και το επιβαρύνεται και ο άνεργος. Όλα αυτά δείχνουν ότι κάτι δεν πήγε καλά αυτούς τους 7-8 μήνες».
Ο κ. Σκρέκας τόνισε την έλλειψη εμπιστοσύνης και την απώλεια της ελπίδας για τους πολίτες. Αναφερόμενος στο τι διασφαλίζει η ΝΔ σημείωσε πως «η ΝΔ διασφαλίζει μια κυβέρνηση σταθερή για την επόμενη τετραετία» και πρότεινε «να βάλουμε κάτω πριν τις εκλογές το προγραμματικό πλαίσιο σύγκλισης -να το βάλει η ΝΔ- πάνω στο οποίο θα έρθουν τα κόμματα την επόμενη ημέρα να συμφωνήσουν. Όποια κόμματα διαλέξει ο λαός. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να επιλέξουμε με ποια κόμματα θα κάνουμε κυβέρνηση». Τέλος αναφέρθηκε με έμφαση στο γεγονός πως «έχει έρθει η ώρα της ευθύνης, της αρετής και της ταπεινότητας. Η ΝΔ παρόλο που στα δυόμισι χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε ούτε ένα νομοσχέδιο, ούτε τις δικές μα 100 δόσεις, ούτε καν φοροελαφρύνσεις, η ΝΔ με αρετή και ταπεινότητα στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ αυτούς τους 7 μήνες . Πιστεύω πως ο κόσμος αυτό πρέπει να αξιολογήσει, ένα κόμμα που θα διασφαλίσει τη σταθερότητα. Αν πάμε σε εκλογές κάθε έξι μήνες δε θα το διασφαλίσουμε αυτό»