Η καθιερωμένη Ιππική συγκέντρωση-κατασκήνωση του Ιππικού Συλλόγου Τρικάλων, ''Ο Βουκεφάλας '', πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 19 Ιουνίου έως Κυριακή 21 Ιουνίου στο Λιόπρασο Τρικάλων. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου την Παρασκευή (4μμ) οι πρώτοι καβαλάρηδες ανηφόρησαν με τα των αλόγων τους, στον χώρο της κατασκήνωσης, στο κέντρο του χωριού στο άλσος δίπλα από την πλατεία .
Στην συνέχεια (7μμ) έφιππη πορεία (7 χιλιομέτρων) με επιστροφή στις9μμ περίπου για δείπνο και ξεκούραση .
Σάββατο, εγερτήριο (7 πμ) και αναχώρηση με τα άλογα για πορεία(10 χιλιομέτρω) με επιστροφή στις 10:00 πμ περίπου όπου μετά την τακτοποίηση των αλόγων ένα βασιλικό κυριολεκτικά  πρωινό από την γυναίκες του χωριού από πίτες με τα πιο αγνά προϊόντα παραγωγής του χωριού!

Κατά τη 1.30μμ στο γεύμα στήθηκε τρικούβερτο γλέντι με τη βοήθεια της Λίτσας Μπρέλλα (τραγούδι), Μιχάλη Ράπτη(κλαρίνο),Παναγιώτη Παπακώστα (κιθάρα-τραγούδι) , του προέδρου  Ι.Σ. κ. Μίλτου Κρανιά (μπουζούκι-τραγούδι-ντέφι) και με έναν μουσικό χαιρετισμό από τον αντιδήμαρχο κ. Ηλία Παπανικολάου έως 5:30μμ.

Στη συνέχεια κατά τις 7.30μμ πορεία (12χλμ) μέχρι 10μμ επιστροφή για δείπνο και συντροφιά με την μουσική του dj Αρτέμη Κακαϊτσα (αντιπρόεδρος Βουκεφάλα).
Την Κυριακή ο κόκορας σήμανε έγερση  7:00 πμ για την  πορεία (9χλμ) από 8μμ μέχρι 10:00πμ επιστροφή και ελεύθερο πρόγραμμα μέχρι την αποχώρηση!

Φιλοξενούμενοι των Τρικαλινών καβαλάρηδων  ήταν και ιππείς από το Ελευθεροχώρι Μαγνησίας καθώς επίσης από την γειτονική Καρδίτσα (Ι.Σ. Νικ. Πλαστήρας) !

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από το Ι.Σ. στον πρόεδρο του χωριού κ. Φώτη Κατσακιώρη και τον πρόεδρο του μορφωτικού συλλόγου κ. Σάκη Αναγνωστόπουλο  για την βοήθεια τους από την πρώτη στιγμή, τον κ. Βάιο Κολοφίκα για την βιντεοσκόπηση και  όλους τους χωριανούς για την μοναδική φιλοξενία τους !

Αυτό το τριήμερο θα μείνει αξέχαστο σε όσους παραβρέθηκαν!

Καλό καλοκαίρι !

(περισσότερο φωτογραφικό υλικό στην σελίδα του facebook Ιππικός Τρικάλων Βουκεφάλας)