Σ' ένα κατάμεστο πνευματικό κέντρο πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στα Τρίκαλα. Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου είναι μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ ,ώστε να αποτελέσει τον καταλύτη των πολιτικών εξελίξεων. Η συγκέντρωση άρχισε με χαιρετισμούς από τη Γεωργία Καπέτη , τη νεότερη υποψήφια του ΚΚΕ στο νομό και του Λάμπρου Ντουρλιού, συνεργαζόμενου  υποψήφιου βουλευτή με το ΚΚΕ.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Αχιλλέα Κανταρτζή , μέλος της ΚΕ και υποψήφιο βουλευτή.

Mεταξύ άλλων, στην ομιλία του, ανέφερε τα εξής: «Τέσσερις μέρες μας χωρίζουν από τις εκλογές στις 25 του Γενάρη. Καθημερινά βλέπουμε μια συστηματική προσπάθεια να καλλιεργηθεί ένα πρωτοφανές κλίμα πόλωσης που μας φέρνει στον νου μας καταστάσεις γνώριμες από το παρελθόν τότε που αναμετρώνταν από το μια το σκότος και από την άλλη το φώς. Ποια ήταν η κατάληξη εκείνης της αναμέτρησης γνωστή. Το ποια είναι η κατάληξη εκείνης της αναμέτρησης είναι πλέον γνωστό. Το φως και το σκοτάδι έγιναν ένα, συνενώθηκαν και μας συγκυβερνούν

Και τώρα επιχειρούν να ξαναστήσουν το ίδιο σκηνικό για να εκβιάσουν, να εκφοβίσουν και να αποπροσανατολίσουν τον λαό από τα πραγματικά ζητήματα που κρίνονται σε αυτές τις εκλογές.

Αυτές τις μέρες που έμειναν μέχρι τις εκλογές όλα θα τα χρησιμοποιήσουν. Τις διαδόσεις, τους ψιθύρους όλα τα μέσα που έχουν στην διάθεση τους.

Και από το βήμα αυτό θα θέλαμε να απευθυνθούμε  αυτές τις κρίσιμες μέρες στον κάθε εργάτη, υπάλληλο, τον μισθωτό. Τον αυτοπασχολούμενο, τον φτωχό αγρότη. Στον κάθε άνεργο τον νέο και την νέα αλλά και στον συνταξιούχο.

Θα θέλαμε να απευθυνθούμε σε όλους αυτούς τους ανθρώπους του μόχθου.  Και τους ζητούμε να Σκεφθούν  και να αναλογισθούν  το εξής.

Στις 26 του Γενάρη ανεξάρτητα από το κόμμα που θα βρίσκεται στην κυβέρνηση είτε έχουμε κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι το πιο πιθανό όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα δεδομένα,  είτε έχουμε κυβέρνηση με κορμό την ΝΔ θα βρίσκονται και πάλι αντιμέτωποι με τους δυσβάστακτους φόρους και τα χαράτσια, την αβεβαιότητα της δουλειάς και τον κίνδυνο απόλυσης . 

Θα βρίσκονται και πάλι αντιμέτωποι με τις πιέσεις και τις απειλές να δεχθούν νέες μειώσεις και περικοπές στους μισθούς.

 Θα βρίσκονται και πάλι αντιμέτωποι με τους γνωστούς εφιάλτες : Τι να κάνουν; ποιόν από όλους τους λογαριασμούς  να πληρώσουν;. να πληρώσουν  τον λογαριασμό στο ρεύμα το νερό, την τράπεζα, την εφορία ή να πάρουν λίγο πετρέλαιο για ζεσταθούν; Τι να κόψουν και τι να αφήσουν απλήρωτο;.

Αυτός ό καθημερινός εφιάλτης που χρόνια τώρα τον ζούν  οι άνθρωποι το μόχθου, δεν θα σταματήσει αφού  ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η ΝΔ  δεν υπόσχονται έστω και στα λόγια  αποκατάσταση των απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι στην κρίση .  Αυτά τα έχουν ξεγράψει, τα έχουν σβήσει και από το λεξιλόγιο.

Τους καλούμε να   σκεφθούν το εξής. Πόση μεγάλη σημασία έχει σε αυτές τις συνθήκες να καταγραφεί ως ανερχόμενη δύναμη  το ΚΚΕ, να το αναδείξει η κάλπη πιο δυνατό και στην βουλή και κυρίως στον λαό το ΚΚΕ.

 Να καταγραφεί ως ανερχόμενη δύναμη  η θέληση το λαού:  Ότι θα παλέψει για να μην περάσουν τα νέα μέτρα που έρχονται για να παρθούν ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης για τον λαό, για ριζικές αλλαγές. Να διεκδικήσει και να επιβάλλει το δίκιο του. Αυτό είναι που θα κάνει την διαφορά.

 Γιατί σωτήρες δεν υπάρχουν . Οτι κέρδισε ο λαός μας όλα τα προηγούμενα χρόνια με το σπαθί του τα κέρδισε. Με αγώνες και θυσίες.

 Έτσι μοιράσθηκαν τα τσιφλίκια στους αγρότες,  αυτές τις μέρες συμπληρώνονται 90 χρόνια από την αγροτική εξέγερση στα Τρίκαλα που έδωσε την γη στους αγρότες.Ετσι κατακτήθηκε το οκτάωρο το δικαίωμα στην μόρφωση στην υγεία την κοινωνική ασφάλιση που τώρα τα ξηλώνουν και τα παίρνουν πίσω.

Έχει μεγάλη σημασία  όλοι αυτοί που κρατούν τα κλειδιά της οικονομίας και της πραγματικής εξουσίας να δουν τον λαό να σηκώνει κεφάλι, να ακουστεί ακόμη πιο δυνατή η φωνή: Φτάνει πια αρκετά ματώσαμε. Όλοι αυτοί  να ταρακουνηθούν να αισθανθούν έναν φόβο, να δουν τον λαό να σηκώνει το μπόι του και να δείχνει την δύναμη του  

Αυτό θα είναι το  μεγάλο βήμα για να βγεί ο λαός στον δρόμο της αντεπίθεσης και να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν με δυνατό όσο γίνεται πιο δυνατό πιο ισχυρό το ΚΚΕ και στην βουλή και στον λαό.

 Αυτό είναι που θα κάνει την διαφορά. Αυτή είναι η μόνη ελπίδα ότι γυρίζουμε σελίδα. Για να γράψουμε το δικό μας βιβλίο, την δική μας ιστορία με τον λαό να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής που θα βάλει την δική του σφραγίδα στις εξελίξεις».