“Ο Νομός Τρικάλων είχε μετατραπεί την οκταετία που ήμουνα Νομάρχης σε ένα απέραντο εργοτάξιο και ορισμένα έργα τα οποία ξεκίνησαν επί θητείας μου άλλα συνεχίζονται και άλλα ολοκληρώθηκαν. Πρόγραμμα εκτατικοποίησης προϋπολογισμού 32 εκ. ευρώ έφερα στο Νομό, το πρόγραμμα Πίνδος, έργα οδικά Τρίκαλα – Καλαμπάκα, Τρίκαλα – Λάρισα, προς Βυτουμά, Μαυρέλι – Δεσκάτη, Κορυδαλλός – Γρεβενά, Σπήλαιο Θεόπετρας, τα αρδευτικά δίκτυα του Λογγά, η γέφυρα στη Σαρακίνα, το Φράγμα Ληθαίου, τα φράγματα στο Σκεπάρι, στην Ασπροκκλησιά, αναδείξαμε πέτρινα γεφύρια και σχολεία, το οδικό κύκλωμα Μετεώρων, το ΕΠΑΛ Καλαμπάκας και τόσα άλλα”

Τα παραπάνω ανέφερε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Καλαμπάκας, ο υποψήφιος Βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. και πρώην Νομάρχης κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, υπενθυμίζοντας συνοπτικά το πόσο μεγάλο έργο έγινε στο Νομό την οκταετία που ήταν Νομάρχης.

Σχολιάζοντας την αντιμετώπιση των πολιτών προς το πρόσωπό του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του περιοδείας, τόνισε “προσωπικά ευγνωμονώ τους πολίτες για την αγάπη, το σεβασμό και την κατανόηση που μου δείχνουν και φυσικά για την στήριξη με την ψήφο τους όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αυτή είναι η προσωπική μου επιβράβευση για τις μάχες που έδωσα για τα συμφέροντα των πολιτών και του Νομού και ως Νομάρχης και ως Βουλευτής. Τίμησα την στήριξη των πολιτών και η επόμενη σκέψη μου είναι να συνεχίσω να είμαι χρήσιμος στους πολίτες και όχι ευχάριστος στις κυβερνήσεις. Είχα πάντα το θάρρος της γνώμης, δεν ξεχώρισα κανέναν από τους πολίτες, δεν υποσχέθηκα πράγματα που δεν μπορούσα να κάνω, ίσα ίσα έκανα πολύ περισσότερα από όσα υποσχέθηκα. Αν οι πολίτες με εμπιστευτούνε και πάλι θα συνεχίσω να είμαι η δική τους φωνή στη Βουλή. Οι πολίτες να στηρίξουν και αυτή τη φορά ανθρώπους που λένε αλήθειες και εγώ λέω αλήθειες εντός και εκτός βουλής”.

Ο κ. Βλαχογιάννης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ν.Δ. τελικά θα κερδίσει τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και κάλεσε όλους τους πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και να στηρίξουν αυτούς που εγγυώνται τη σταθερότητα, αυτούς που έβαλαν το συμφέρον της χώρας πάνω από το κομματικό συμφέρον. “Η Ν.Δ θα μπορούσε να μην μπει στη κυβέρνηση Παπαδήμου και να πήγαινε σε εκλογές, αλλά δεν το έκανε. Η χώρα ήταν ακέφαλη και η χρεοκοπία ήταν δεδομένη. Άλλοι υπέγραψαν τα μνημόνια και εμείς απλά εφαρμόσαμε τους κανόνες”.

“Σε κάποια επιμέρους θέματα έγιναν αδικίες και το γνωρίζουμε. Εγώ διαφώνησα με κάποιες αποφάσεις που πάρθηκαν όπως αυτή με τον ΕΝΦΙΑ και θεωρώ ότι είναι φόρος άδικος, πολέμησα για αυτό και θα συνεχίσω να μάχομαι για να αρθούν οι όποιες αδικίες έγιναν. Μέσα στην κρίση όμως η κυβέρνηση προσπάθησε έκανε πράγματα. Τα χειρότερα πέρασαν και από την επόμενη ημέρα των εκλογών μπορούμε να αποκαταστήσουμε τις όποιες αδικίες. Οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν με γνώμονα τη λογική και αν το κάνουνε τότε θα απορρίψουν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ”.