Εκτεταμένες είναι οι καταστροφές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων 48 ωρών στη Δυτική Θεσσαλία.  Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Θεσσαλίας «ο συνδυασμός των πρωτόγνωρων βροχοπτώσεων σε συνδυασμό με το χιόνι που είχε πέσει την προηγούμενη εβδομάδα, δημιούργησε τεράστιους όγκους νερού, οι οποίοι δεν κατάφεραν να απορροφηθούν από τους χείμαρρους και τα ποτάμια συστήματα. Και ενώ οι Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Λάρισας δεν αντιμετώπισαν προβλήματα, στις Π.Ε. Καρδίτσας και Τρικάλων οι ζημιές είναι εκτεταμένες. Κατολισθήσεις, καταπτώσεις δρόμων και γεφυρών, διακοπή κυκλοφορίας και ρεύματος από πτώσεις δένδρων και εκτεταμένες πλημμύρες σημειώθηκαν σε ολόκληρη τη δυτική Θεσσαλία.

Από το βράδυ της Παρασκευής όπου και ξεκίνησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, και οι αντιπεριφερειάρχες Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος και Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, μαζί με τους υπεύθυνους Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων έθεσαν σε λειτουργία το σχέδιο εκτάκτων αναγκών για να αντιμετωπισθούν τα φαινόμενα αυτά. Περίπου εκατό μηχανήματα όλων των ειδών επιστρατεύτηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας παρεμβαίνοντας άμεσα όπου υπήρχε ανάγκη.

Παράλληλα ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία έχει πραγματοποιήσει η αιρετή Περιφέρεια όπως στο Μέγα Ποταμό, στην Πύλη και αλλού, τα οποία έσωσαν την κατάσταση. Ακόμη αναφέρθηκε και στην ενίσχυση των αναχωμάτων σε οικισμούς αλλά και των βάθρων στις περισσότερες γέφυρες τα οποία κράτησαν όρθιες τις κατασκευές..

Παρά το γεγονός ότι τα φαινόμενα δείχνουν να έχουν εξασθενήσει, οι υπηρεσίες της Περιφέρεια Θεσσαλίας παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς από την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου αναμένεται και πάλι επιδείνωση του καιρού.