Είκοσι χρόνια λειτουργίας στην πόλη μας συμπλήρωσε το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) και το απόγευμα γιόρτασε αυτό το γεγονός στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων μαζί με πολλούς τρικαλινούς που έσπευσαν στο χώρο.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Καθηγητής Γιάννης Πανούσης,  ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Παιδεία - Πολιτισμός - Αθλητισμός».

Στη συνέχεια ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Manchester και Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γεώργιος Κήτας ανέπτυξε το θέμα «Η Φυσική Δραστηριότητα ως Παράγων Πρόληψης και Θεραπείας Χρόνιων Παθήσεων», ενώ στο πλούσιο έργο του Τμήματος αναφέρθηκε ο πρόεδρός του κ. Γιάννης Κουτεντάκης.

Ακολούθησαν απονομές τιμητικών πλακετών αρχικά στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλέξιο, στο πρόσωπο του οποίου τιμήθηκε ο  πολύχρονος αγώνας των Τρικαλινών για την ίδρυση και λειτουργία του ΤΕΦΑΑ στην πόλη μας.

Όπως είναι γνωστό ο Μητροπολίτης ήταν ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για την διεκδίκηση του ΤΕΦΑΑ, ένας αγώνας μακροχρόνιος που δικαιώθηκε χάρη στην επίπονη προσπάθεια των Τρικαλινών.

Επίσης τιμήθηκαν ακόμη ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, όλοι οι δήμαρχοι του δήμου Τρικκαίων της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς και οι πρώτοι διδάσκοντες και το προσωπικό του ΤΕΦΑΑ.

Το Τμήμα στην πάροδο όλων αυτών των ετών δικαίωσε τις προσδοκίες όλων με την εντυπωσιακή ακαδημαϊκή του πορεία . Σε αυτά τα χρόνια έχει παρουσιάσει πλούσιο έργο το οποίο εντοπίζεται  σε τρεις κατευθύνσεις: στην  ενημέρωση, στην  έρευνα  και στον πολιτισμό - αθλητισμό.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με καλλιτεχνικές δραστηριότητες των φοιτητών.