Η αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη επίσημη της πολυαναμενόμενης, νέας ταινίας του σπουδαίου Έλληνα δημιουργού, Μανούσου Μανουσάκη, σε συμπαραγωγή OTE TV και διανομή Feelgood, «Ουζερί Τσιτσάνης», έχει ξεκινήσει. Με αφορμή την πρεμιέρα, που θα γίνει στις 3 Δεκεμβρίου 2015, κυκλοφόρησε και το επίσημο trailer και poster ενώ ο OTE TV έχει εξασφαλίσει την πρώτη τηλεοπτική προβολή στα κινηματογραφικά κανάλια OTE CINEMA.
Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, το φιλμ διαδραματίζεται στην Θεσσαλονίκη το 1942-1943. Στην υπό γερμανική κατοχή πόλη, ο Γιώργος και η Εστρέα είναι ερωτευμένοι. Όμως ο έρωτας ανάμεσα σε έναν Χριστιανό και μία Εβραία είναι απαγορευμένος. Η περιπετειώδης ιστορία αγάπης, παγιδευμένη σε ένα απάνθρωπο ολοκληρωτικό καθεστώς και τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων, βρίσκει καταφύγιο στο ιστορικό Ουζερί Τσιτσάνης. Εκεί, ο μεγάλος τρικαλινός συνθέτης Βασίλης Τσιτσάνης διανύει τα πιο δημιουργικά του χρόνια και συνθέτει τα πιο γνωστά του τραγούδια, ανάμεσα στα οποία και την καθοριστική Συννεφιασμένη Κυριακή.
Στους κεντρικούς ρόλους βρίσκονται ο Ανδρέας Κωνσταντίνου, στον ρόλο του Βασίλη Τσιτσάνη, ο Χάρης Φραγκούλης, σε εκείνον του Γιώργου, η Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, στον ρόλο της Εστρέας και μαζί τους η Βασιλική Τρουφάκου ως Λέλα και η Ξανθή Γεωργίου ως Ζωή.
Πρωταγωνιστούν, επίσης, ο Γιάννης Στάνκογλου, η Μαρία Καβουκίδου, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο Λάκης Κομνηνός, ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ και πολλοί άλλοι ηθοποιοί, ενώ στην ταινία συμμετέχουν και περισσότεροι από 2000 κομπάρσοι. Το soundtrack, τέλος, υπογράφει ο Θέμης Καραμουρατίδης και περιλαμβάνει ενορχηστρώσεις παλιών εκτελέσεων τραγουδιών του Βασίλη Τσιτσάνη.
Koolnews.gr