Τέσσερα ξεχωριστά προϊόντα, από τρείς Θεσσαλικές επιχειρήσεις, διακρίθηκαν και βραβεύθηκαν φέτος, μαζί με άλλα 105, στην 11η ετήσια απονομή βραβείων γεύσης και ποιότητας από το International Taste & Quality Institute (ITQI) με έδρα τις Βρυξέλλες. Πρόκειται για διεθνή οργάνωση με την οποία συνεργάζονται 16 διεθνείς και εθνικές ομοσπονδίες σεφ και σομελιέ. Από τα προϊόντα που υποβάλλονται σε δοκιμασία, επιλέγεται περίπου το 60% και βραβεύεται με διακρίσεις ενός, δύο ή τριών αστέρων, ανάλογα με τα αποτελέσματα των γευστικών δοκιμών.

Ιδού τα τέσσερα Θεσσαλικά:

• Ελληνικό Γιαούρτι 0% ΟΛΥΜΠΟΣ (3 αστέρια),

• Βαρελίσια Φέτα ΠΟΠ ΟΛΥΜΠΟΣ (3 αστέρια) από την εταιρεία Τυράς Α.Ε. (Τρίκαλα)

• Θεόνη Φυσικό Μεταλλικό Νερό από την εταιρεία AHB GroupS.A. (Μουζάκι Καρδίτσας, 3 αστέρια)

• Λεμονάδα ΕΨΑ, Σαγκουίνι ΕΨΑ (από 3 αστέρια) από την εταιρεία ΕΨΑ Α.Ε. (Βόλος)

Τον αναλυτικό κατάλογο των προϊόντων που βραβεύθηκαν από ολόκληρο τον κόσμο μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να εντοπίσουν στην ιστοσελίδα του ITQI, στην διεύθυνσηhttp://www.itqi.com/en/awarded-products/awarded-products-2015.html.

Πάντα τέτοια…

Κ.Τ.