Από τη λίμνη Πλαστήρα ξεκίνησαν, την περασμένη Παρασκευή, οι αποκεντρωμένες συνεδριάσεις του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας στην προσπάθειά του να προσεγγίσει όσο το δυνατόν περισσότερο όλα τα σημεία των τεσσάρων νομών.

Στόχος αυτών των πρωτοβουλιών που θα πραγματοποιούνται κάθε τρεις μήνες, σε διαφορετική περιοχή, είναι να συζητούνται τα προβλήματα και οι προοπτικές ανάπτυξης όχι μόνο με τους ντόπιους εκπροσώπους της Τ.Α. αλλά και με εκπροσώπους της κοινωνίας και των παραγωγικών τάξεων.

Κάθε φορά μάλιστα που η ΠΕΔ Θεσσαλίας θα συνεδριάζει εκτός έδρας, θα πραγματοποιείται συμπληρωματικά μια θεματική ημερίδα που θα αναδεικνύει το σημαντικότερο θέμα της εκεί περιοχής, είτε ως πρόβλημα που απαιτεί τη λύση του, είτε ως συγκριτικό πλεονέκτημα που πρέπει να προταθεί σε όλα τα αρμόδια θεσμοθετημένα όργανα. Με αυτό τον τρόπο θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους της περιοχής να συμμετάσχουν ενεργά διατυπώνοντας τις απόψεις τους, τις προτάσεις τους και τους προβληματισμούς τους.

Κάτι άλλωστε που είναι και το ζητούμενο…

Τ.Π.