Iδέες που μπορούν αλλάξουν τα δεδομένα και να κάνουν την τοπική αυτοδιοίκηση πιο ανταγωνιστική και πιο εξωστρεφή έδωσε στη σημερινή ημερίδα της ΚΕΔΕ, όπου και ήταν ομιλητής, ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου. Έφερε μάλιστα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Μύλο Ματσόπουλου για να δείξει πως η καινοτομία, η ανάπτυξη και η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μπορεί να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα.
Όπως ανέφερε «στα Τρίκαλα, υπήρχε ένας παλιός Μύλος, ο Μύλος Ματσόπουλου, κτισμένος το 1884. Μετά τη δωρεά του στο Δήμο, με διάφορα προγράμματα τα τελευταία 20 χρόνια, ο Μύλος έγινε επισκέψιμος και αποτέλεσε κοιτίδα πολιτισμού για την πόλη. Να καταρχήν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα.
Στο χώρο αυτό ο Δήμος έστησε πριν από τέσσερα χρόνια μία χριστουγεννιάτικη γιορτή, τον Μύλο των Ξωτικών, ο οποίος ξεκίνησε αρκετά καλά, φέρνοντας στην περιοχή εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες. Να και μία καλή ιδέα.
Ο Δήμος Τρικκαίων τις επόμενες ημέρες βάζει σε πειραματική λειτουργία το πρώτο λεωφορείο χωρίς οδηγό σε αστικό περιβάλλον, μέσω μιας κοινής ευρωπαϊκής προσπάθειας. Από τον Σεπτέμβρη θα μπούνε σε λειτουργία έξι τέτοια λεωφορεία που σημειωτέον είναι ηλεκτροκίνητα. Να και η καινοτομία.
Παράλληλα στο εσωτερικό του Μύλου ολοκληρώνονται δύο έργα ΕΣΠΑ, τα οποία θέτουν και πάλι σε κίνηση τα μηχανήματά του που αναπτύσσονται σε τέσσερις ορόφους, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα. Να και η συνέργειες.
Ο Δήμος, στα πλαίσια της μεγάλης αυτής γιορτής, αναπτύσσει στο χώρο δεκάδες επιχειρηματικές δραστηριότητες για στηρίξει οικονομικά το όλο εγχείρημα, σε συνεργασία με τοπικές και άλλες επιχειρήσεις, οι οποίες το υποστηρίζουν προωθώντας τα προϊόντα τους. Να και η επιχειρηματικότητα».
Εκτίμησε μάλιστα ότι συνδυάζοντας όλα αυτά «ελπίζουμε φέτος να ξεπεράσουμε το 1 εκ. επισκέψεις, σε πείσμα των καιρών. Ποιος δεν θα ήθελε να ανέβει στο λεωφορείο χωρίς οδηγό, να επισκεφτεί τον Μύλο μέσα σε ένα πανέμορφο σκηνικό και να δει μηχανήματα του 1900 να δουλεύουν και πάλι;»
Δράσεις που ελκύουν τον κόσμο…
Τ.Π.