Συνεχίζεται αύριο  Σάββατο 11 Ιουλίου 2015 στις 9:30 το βράδυ στον πανέμορφο εξωτερικό χώρο της πισίνας του Mouzaki Palace το 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας. Μετά τις εντυπωσιακές σολιστικές συναυλίες και ρεσιτάλ  της Eloisa Cascio και του Σέρβου Vladimir Milosevic το Φεστιβάλ συνεχίζεται με Χορωδίες και Ορχήστρες. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το ρεσιτάλ βιολιού της νοτιοκορεάτισας  Juhui Choi την ερχόμενη Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Ευθυμιάδη .

Για αρκετές μέρες ο Νομός Καρδίτσας (Καρδίτσα -Μουζάκι) γίνεται το κέντρο μιας πλούσιας πνευματικής και καλλιτεχνικής ζύμωσης, προσφέροντας στους πολίτες εκδηλώσεις πολύ υψηλού επιπέδου.

Για πρώτη φορά το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα Φορέων και Παραγόντων του Δήμου Μουζακίου θα πραγματοποιήσει σειρά εκδηλώσεων στο Μουζάκι .

Μια μοναδική βραδιά παραδοσιακής μουσικής  που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φιλόμουσοι σήμερα Σάββατο 11 Ιουλίου 2015 στις 9:30 το βράδυ από το «Σύλλογο Φίλων Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής» υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μουσούρα στον πανέμορφο εξωτερικό χώρο της πισίνας του ξενοδοχείου MOUZAKI PALACE.

Το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας διαθέτει ένα κανονισμό μοναδικό για τα παγκόσμια χορωδιακά δεδομένα με τον οποίο προβάλλεται διεθνώς η μουσική μας κληρονομιά, γιατί εξασφαλίζει την ταυτόχρονη πραγματοποίηση πολλών πρώτων εκτελέσεων κατόπιν παραγγελίας σε Έλληνες και ξένους συνθέτες βοηθώντας έτσι την σύγχρονη δημιουργία. Ακόμη εξασφαλίζει ένα πολύ μεγάλο αριθμό εκτελεστών, που έρχονται από κάθε γωνιά της Ευρώπης και της οικουμένης.

Το 33ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι αφιερωμένο στους κορυφαίους συνθέτες Cipriano de Rore (1515-1565) για τα 500 χρόνια από τη γέννησή του, Antoine Brumel (1460-1515) για τα 500 χρόνια από το θάνατό του, Alexander Glazunov (1865-1936) για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του και Jean Sibelius (1865-1957) για τα 150 χρόνια από τη γέννησή του.

Για  την επιτυχία  της  όλης  εκδήλωσης  συμβάλλουν ηθικά και μόνον η  Ιερά  Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας) ο Δήμος Καρδίτσας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδιών.

Το Φεστιβάλ παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας.