Την αντίθεσή τους στην ίδρυση και λειτουργία μονάδας παραγωγής βιοαερίου στην περιοχή τους εξέφρασαν ομόφωνα οι κάτοικοι της Σαρακίνας στη χθεσινή λαϊκή τους συνέλευση.

Μετά την πρόσφατη απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  να εγκρίνει την Μελέτη Περιβαλλοντικών Όρων το Τοπικό Συμβούλιο συγκάλεσε λαϊκή συνέλευση η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία των τοπικών αρχών, φορέων και κατοίκων του χωριού.

Οι παριστάμενοι άφησαν αιχμές κατά των επενδυτών οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα δεν εμφανίστηκαν, ούτε προχώρησαν σε κάποιες διορθώσεις στην μελέτη που είχαν επισημανθεί στην πρώτη συνάντηση, ενώ δεν ήρθαν ποτέ σε επαφή με την δημοτική αρχή για το θέμα.

Τη στήριξή τους στους κατοίκους εξέφρασαν ο δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρ. Σινάνης, ο επικεφαλής της μειοψηφίας και πρώην δήμαρχος κ. Δημ. Σακελλαρίου όπως επίσης και οι εκπρόσωποι της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Παρόντες στη συνάντηση φωτογραφία από meteoravoice) ήταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Σ. Παπαδόπουλος και Χρ. Σιμορέλης οι οποίοι εξέφρασαν και αυτή με τη σειρά τους την ανησυχία τους για την εγκατάσταση της μονάδας.