Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων της Διεύθυνσης Αστυνομίας τρεις περιπτώσεις κλοπών καλωδίων χαλκού συστημάτων αντικεραυνικής προστασίας από σχολικά συγκροτήματα της πόλης.

Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Τρικάλων, τέσσερις άνδρες και συγκεκριμένα δύο 17χρονοι, ένας 49χρονος, ιδιοκτήτης επιχείρησης σκραπ και ένας 28χρονος, συγγενικό του πρόσωπο, για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων φθορών, των κλοπών και της αποδοχής-διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Επιπλέον, αναζητούνται για να συλληφθούν ακόμη δύο άτομα συνεργοί τους, ηλικίας 19 και 37 ετών, καθώς και οι γονείς των ανήλικων συλληφθέντων για παραμέληση της εποπτείας τους.

Στο πλαίσιο διερεύνησης των υποθέσεων, εξακριβώθηκε ότι οι 17χρονοι συλληφθέντες καθώς και οι δύο συνεργοί τους που αναζητούνται, το χρονικό διάστημα από 10 έως 24 Φεβρουαρίου διέπραξαν τρεις συνολικά κλοπές καλωδίων χαλκού από αλεξικέραυνα σχολικών συγκροτημάτων της πόλης, στη μία από τις οποίες συμμετείχε ως συνεργός, ένας ακόμη 17χρονος, ο οποίος δε συνελήφθη λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε χθες στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων στην επιχείρηση σκραπ του 49χρονου, βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων καλωδίων, τα οποία όπως διαπιστώθηκε είχε αγοράσει ο 28χρονος συλληφθείς από τον 37χρονο που αναζητείται.

Τα παραπάνω καλώδια κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο νόμιμο δικαιούχο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων δραστών.